Drumuri afectate, copaci rupţi şi gospodării inundate

Ploile abundente au pus la grea încercare pompierii hunedoreni. Astfel, militarii Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Gărzii de Intervenţie Baru au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei pătrunsă în două gospodării în localitatea Baru, într-o anexă în Hărţăgani şi trei beciuri în Chişcădaga, Deva şi Şoimuş.

”De asemenea, pompierii au îndepărtat cu ajutorul motoferăstraielor copaci dislocaţi de vânt, ce au căzut pe drumul comunal 64 între Pui şi Fizeşti şi pe drumul ce face legătura între Teliuc şi Govăjdia”, a informat ISU Hunedoara.
Avertizarea meteo cod portocaliu a fost în vigoare până în dimineaţa zilei de astăzi, marţi, 16 iunie. ”Deoarece au fost preconizate precipitaţii, intensificări puternice de vânt, vijelii şi grindină, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara a dispus activarea grupei operative, prealertarea personalului aflat în turele libere şi transmiterea la comitetele locale a avertizărilor meteo cu măsurile care se impun”, a mai precizat ISU Hunedoara. Tot până astăzi este în vigoare şi un cod galben hidrologic caracterizat de creşteri de debite, viituri şi inundaţii locale. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.