Actualitate

„Drumul Regelui”, promovat pe lista proiectelor de infrastructură de interes regional

„Drumul Regelui”, un drum judeţean care face legătura între localităţile Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara şi Petriş, din judeţul Arad, a fost inclus pe lista proiectelor de infrastructură ce vor fi modernizate la nivelul Regiunii Vest, a anunţat marţi pre­şe­dintele Consiliului Judeţean (CJ) Hune­doara, Laurenţiu Nistor.
Propunerea a fost făcută de CJ Hunedoara şi a fost înaintată Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Vest în parteneriat cu CJ Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dez­voltare a zonei, pe teritoriile ambelor ju­deţe.
„Drumul Regelui, aşa cum îl cunoaştem noi, are o importantă conotaţie istorică, fiind construit din dorinţa Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârşin la cu­nos­cuta staţiune din jude­ţul Hunedoara, Vaţa de Jos”, a menţionat pre­şedintele CJ Hu­nedoara.
Potrivit autorităţilor din judeţul Hune­doara, reabilitarea celor 17 kilometri de drum pietruit va permite crearea unei legături auto mai scurte cu judeţul Arad, în paralel cu o conexiune între două obiective regionale cu important potenţial tu­ristic şi economic: Castelul Regal de la Săvârşin şi staţiunea balneară Vaţa de Jos.
CJ Hunedoara va solicita finanţarea lucră­rilor la acest drum prin Programul Opera­ţio­nal Regional 2021-2027, în baza unei aso­cieri cu CJ Arad, proiectul fiind unul de in­te­res pentru ambele judeţe. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura