ActualitateFlash

„Drumul Diavolului”, construit parţial de o firmă care produce energie cu centrale eoliene

05 dj 666Maximilian Gânju

Drumul care scurtează distanţa dintre localităţile din vestul Văii Jiului şi Ţara Haţegului va fi amenajat şi de o firmă care vrea să-şi construiască un parc de centrale eoliene pentru producerea energiei electrice.
Amenajarea drumului judeţean (DJ 666) – numit şi Drumul Diavolului din cauza celor trei de şase, dar şi că este foarte greu de străbătut – ce pleacă din Dealul Babii – Vulcan şi iese la Merişor se execută cu fonduri de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Însă, firma Wind Power Experts Development, care are mare nevoie de această rută, fiind singura cale de acces, pentru a-şi duce echipamentele necesare unui parc eolian aflat într-o fază avansată de construcţie, şi-a anunţat intenţia de a prelua o parte din proiect. Pentru că au nevoie de un drum larg şi fără gropi către locul în care se vor înălţa centralele eoliene, reprezentanţii firmei amintite s-au oferit să reabiliteze, din bani proprii, şase kilometri din drumul respectiv. Ei vor să înceapă cât mai repede lucrările de modernizare a drumului. De altfel, în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Hunedoara, s-a aprobat acordul de asociere între CJ şi firma amintită, urmând doar ca acesta să fie semnat de către reprezentanţii celor două părţi.
La rândul lor, reprezentanţii administraţiei locale din Vulcan spun că „Drumul Diavolului” este foarte important iar în acest an se va asfalta o porţiune din el, ce intră sub autoritatea Consiliului Local Vulcan. Ruta este importantă şi pentru turismul din vestul Văii Jiului, turiştii scurtând distanţa până în staţiunile Pasul Vâlcan sau Straja.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura