ActualitateFlash

Drumul către Sarmizegetusa Regia va fi inaugurat în 20 decembrie

Autorităţile judeţene se pregătesc pentru inaugurarea oficială a drumului dintre satul Costeşti şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, după finalizarea lucrărilor de modernizare.02 drum sarmizegetusa
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, data la care va fi tăiată panglica şi va fi redeschisă circulaţia rutieră, pe perioada lucrărilor traficul fiind restricţionat, a fost stabilită pentru 20 decembrie. „În prezent, mai avem de lucru la montarea pavelelor pe ultimii 800 de metri de drum dinspre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Sperăm ca 20 decembrie să fie data la care vom inaugura drumul. Progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 85 la sută, fiind făcute plăţi către constructor de 30 la sută din valoarea totală a proiectului”, a precizat Adrian David.
Trebuie menţionat că proiectul de modernizare a celor 18 kilometri de drum dintre Costeşti şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost finanţat din fonduri europene. Conform condiţiilor din cererea de finanţare, lucrările trebuie încheiate până la 31 decembrie. Din acest motiv, preşedintele CJ Hunedoara a monitorizat la sânge şantierul lucrărilor, prin deplasări periodice la faţa locului. (N. Bumbac)

8 comentarii la „Drumul către Sarmizegetusa Regia va fi inaugurat în 20 decembrie

  • Felicitari domnule DAVID pentru implicarea d-vs personala in realizerea ce i drept pe fondurii europene a drumului spre cetate.De acest lucru pe o distanta de aprox 1 km beneficiaza si locuitorii sat COSTESTI-DEAL,care ne-am adresat CJhunedoara in ultimi 5 ani cred ca de cel putin 3 ori scris,verbal ,audienttea e,la comuAnitatea locala,acelasi raspuns,nu este de competenta noastra fiind drum comunal DC58 B din pamant pe o distanta de aprox 3,5 km,Am cerut doar petruirea acestuia,deoarece la fiecare ploaie este spalat,nu se mai poate urca cu nimic decat totul cu spatele s-au animale este ceva ingrozitor,primaria Orastioara de Sus ne-a sprijinit dupa insistente cu buldoescavatorul primariei,dar dupa o saptamana totul este la fel.Promisiunii am primit in ultimii 10-15 ani de la toti cei care s-au perindat la primarie.Ne uitam la alte zone de munte din judet in special zona Padurenilor.BAatrana etc unde sau facut adevavaratet minunii pt aceste zone.mnSi noi platit sume impozit la stat imense ,chiar nu meritam nimic,nici macar un indicator cu satul COSTESTI-DEAL nu este montat in caz de un necaz sa stie cineva pe unde sa urce.Suntem nevoitii sa ne adresam la alte autoritatii,sa face cunoscut prin presa centrala dezamagirea noastra.Speram domnule presedinte DAVID sa gasim intelegerea D-vs si in bugetul CJ hunedoara 2016 sa fie avut in atentie si solicitarile acestor oamenii napastuitii,DUMNEZEU SA VA AJUTE!!!

  • ACESTII OAMENII MERITA SA FIE ASCULTATI,DACA PUTETII FACETI CEVA PT ACESTE COMUNITATII IZOLATE,NU DEPOPULATII ACESTE ZONE INCARCATE DE ISTORIE SI FRUMUSETE.

  • Este superb când se fac lucruri bune pentru oameni. Trebuie să-i felicităm pe cei care au contribuit la acest demers. Domnule David vă dorim să contribuiţi la cât mal multe realizări în folosul cetăţenilor.

  • Cele relatate de locuitorii sunt reale,eu am fost solicitat pentru remedierea unei defectiunii la o antena,in loc sa ajung in satul COSTESTI -DEAL am ajunj la VALEA REA .La pensiunea MORARU trbuiea sa fac stanga pe un drum impracticabil FARA NICI UN INDICATOR,bineinteles ca cei peste 3km i-am facut pe jos,stau si ma gandesc ce pot faceacesti oamenii in caz de un necaz.Pacat de zona,poate cineva indrazneste sa urce sa vada la fata locului.Un asemenea caz fii prezentan ieri la emisiunea LUI MARUTA din pacate tot in judetul nostru.DOMNULE DAVID AVEM INCREDERE CA D-VS SUNTETI SINGURUL CARE NE PUTETI AJUTA SA AJUTAM IN CAZ DE NEVOIE SI PE ACESTI LOCUITORII,CU MULTUMIRII!!!!!!!!!!!!!

  • Locuitorii stuluiLUDESTI DE SUS sunt inaceiasi situatie cu vecinii nostrii din dealu-costestiului Noi ne adresam in special d-nului primar al com Orastioara de sus care ne-a promis in nenumarate randurii ca ne ajuta,ca face ,ca acceseaza pe fondurii europene,etc dar Strugariu nui G radiste unde sau facut drumurii pe toate coclauriile,asteptam alegeriile de anul viitor cand incep din nou promisiuniile din partea tuturor.

  • Sunt ipresioanata ca cineva mai posteaza durerile acestor oamenii,macar daca ar auzi cineva as-i fii cu adevarat fericita.Asteptatem rezultae speranta moare ultima.

  • Daca astepta-ti solutionarea de la primarul com.rabdare si tutun,nu face-ti parte din prioritatile lui va spune unul care stie ce spune,

  • Domnule primar Inasescu,vad ca pe multii i-ati pacalit cu promisiunii,si in realitte ,nu sa intamplat nimic,Va veni curand vremea decontului,asa cum a-ti castigat la 4 voturii acum ve-ti pierde la cateva sute,ca mine sunt multii care se simt tradatii desi v-am votat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura