EvenimentFlash

Droguri vândute sub paravanul îngrăşămintelor naturale

Livia Botici

Luna februarie a acestui an, atunci când au fost interzise mai multe substanţe halucinogene, a fost cea mai neagră pentru proprietarii aşa-ziselor „magazine de vise”. Cu toate acestea, la scurt timp, prafurile cu pricina au fost înlocuite cu altele, care nu se află pe lista celor interzise, dar care provoacă tot dependenţă şi tot aceleaşi ravagii în organismul uman. Vândute la preţuri exorbitante, drogurile sunt prezentate ca fiind îngrăşăminte naturale pentru plante şi nicidecum stupefiante care îi distrug pe cei care le consumă.

„Poliţia vă suflă de praf”
La nivelul judeţului nostru, există mai multe magazine care ”vând vise” tinerilor doritori de senzaţii tari. Zilele trecute, am descoperit şi noi o astfel de locaţie şi, curioşi, am intrat să vedem cu ce produse sunt intoxicaţi copiii teribilişti ai judeţului. Am fost întâmpinaţi de un vânzător, care ne-a pus la dispoziţie mai multe tipuri de substanţe, la preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei, pentru un gram. „Dacă vreţi senzaţii tari, puteţi să cumpăraţi Maraciuca. Are aproape aceleaşi efecte ca şi marijuana. Trebuie trasă pe nas şi are rezultate imediate, veţi fi foarte fericită şi fie vorba între noi, un orgasm cu Maraciuca vă duce în al nouălea cer. Mai avem şi Pure şi Ninja, dar acestea sunt mai slăbuţe. Avem deschis toată noaptea, aşa că, atunci când aveţi nevoie, dacă sunteţi la vreun chef, puteţi să ne contactaţi cu încredere şi vă rezolvăm cu marfă. Şi, staţi liniştită, şi dacă vă prinde poliţia cu prafurile, nu au ce să vă facă, pentru că sunt legale, le spuneţi că este îngrăşământ pentru flori şi vă suflă de praf, nu au ce să vă facă”, ne-a asigurat vânzătorul „magazinului de vise”.

Nu sunt destinate consumului uman!
La o scurtă verificare pe Internet a substanţelor care sunt vândute în magazinele de acest fel, am descoperit foarte multe site-uri care, de asemenea, scot la vânzare astfel de produse similare. Fiecare substanţă, în parte, este prezentată ca fiind un simplu îngrăşământ natural, destinat plantelor, şi nu consumului uman. Atenţionarea este valabilă pentru toate substanţele care ne-au fost prezentate de vânzătorul hunedorean. De asemenea, pe toate paginile de Internet, cumpărătorii sunt avertizaţi că, în cazul în care înghit sau inhalează conţinutul pliculeţelor cu substanţă, să se adreseze de urgenţă medicilor. Cu toate că dealerii sunt conştienţi de pericolele la care sunt expuşi consumatorii, faptul că fac o adevărată avere pe seama distrugerii sănătăţii mai multor tineri, pare că nu-i interesează. „Aceste produse nu sunt interzise şi, atâta timp cât oamenii vând substanţe legale, nu avem cum să intervenim, pentru că, din punct de vedere al legislaţiei în vigoare, totul este în regulă”, a declarat inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

„Distrug tot în organism”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a ne spune care sunt efectele unor astfel de substanţe asupra corpului uman, dr. Tănase Popa, şeful Secţiei de Primire Urgenţe a spitalului din Deva, declară că efectele sunt devastatoare. „La început, produc o stare de euforie, de binedispunere şi induc o senzaţie de linişte şi dezinteres total faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa celui care consumă. Apoi, la interval de o oră, apar greţurile, durerile de cap şi vărsăturile, adică, o stare generală foarte proastă. Problema gravă este că, dacă sunt consumate o perioadă mai mare, ele produc dependenţă, iar consumul zilnic a mai multe doze de astfel de substanţe poate avea urmări foarte grave. Ele determină degradarea personalităţii, a ficatului, a rinichilor, a scoarţei cerebrale, iar la un moment dat, persoana devine o legumă, fără nici un scop în viaţă. Avem destule cazuri de tineri care ajung pe mâna noastră, după ce consumă droguri legale”, spune dr. Tănase Popa.

One thought on “Droguri vândute sub paravanul îngrăşămintelor naturale

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura