Douã devence la Mondialele de la Tokyo

15 septembrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Amelia Racea şi Raluca Haidu, legitimate la „Cetate”, vor face parte din lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia, a anunţat, ieri, Federaţia Română de Gimnastică.

„Cetate“, unicul club cu două reprezentante

Talentul, valoarea şi rezultatele bune ale celor două gimnaste de la Cetate Deva au avut un cuvânt greu de spus în selecţia făcută de antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang pentru competiţia supremă din Japonia. Drept dovadă, cei doi galonaţi tehnicieni au decis ca Amelia Racea şi Raluca Haidu să facă parte din lotul feminin al României, alături de următoarele gimnaste: Sandra Izbaşa (Steaua), Ana Porgras (Farul), Daniela Andrei (CSM Buzău), Diana Chelaru (CSS Oneşti) şi Diana Bulimar (Dinamo, rezervă). Locul rezervei Diana Bulimar va fi luat de Cătălina Ponor (Dinamo) la 1 octombrie, când aceasta va avea oficial dreptul să concureze în competiţii. Astfel, „şcoala campioanelor” de la Deva este singurul club din ţară care va avea două sportive în lotul României. „Sportivele au fost înscrise nominal, conform regulamentelor, iar modificări pot interveni până cu 24 de ore înaintea debutului competiţiei, în cazul unor accidentări nedorite. Trebuie precizat că absenţa Cătălinei Ponor din lotul înscris deja este determinată de regulamentele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, întrucât ea are drept de a intra în competiţii doar din 1 octombrie. Astfel, la data sosirii echipei României în Tokyo, va fi operată modificarea lotului”, a afirmat Mircea Apolzan, secretarul general al FRG. Delegaţia României va pleca spre Tokyo în 30 septembrie, urmând să ajungă a doua zi. Campionatele Mondiale se vor desfăşura în intervalul 7-16 octombrie.

Ţintesc două medalii şi calificarea la J.O.

Oficialul FRG a precizat că obiectivele delegaţiei României la CM de la Tokyo sunt obţinerea a una-două medalii, plus o clasare pe locurile 4-6, dar şi calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Londra. „Obiectivele noastre sunt foarte clare: obţinerea a una-două medalii, plus o clasare pe locurile 4-6. Trebuie subliniat că aceste Campionate Mondiale reprezintă prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice şi, sigur, că ne dorim şi sperăm că gimnaştii noştri să îndeplinească acest obiectiv. Conform regulamentului, primele opt echipe din clasamentul primei zile de concurs, a calificărilor în finalele CM de la Tokyo, vor obţine şi calificarea la J.O. De asemenea, toţi medaliaţii se vor califica la Olimpiadă. O a doua sesiune de calificare va avea loc între 5-10 ianuarie 2012, chiar la Londra, la turneul preolimpic, dar noi sperăm să nu mai fie nevoie să ajungem acolo, ci să obţinem calificarea încă de la Mondiale”, a declarat Mircea Apolzan.

 

Loturile României
pentru CM de la Tokyo:
Feminin: Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Daniela Andrei, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Diana Bulimar (rezervă).
Masculin: Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adrian Bucur, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Andrei Muntean (rezervă).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Populaţia judeţului scade vertiginos

Dacă scăderea numărului de locuitori ai judeţului se menţine la nivelul actual, atunci, potrivit unor calcule făcute de statisticieni, în...

S-a înecat la scăldat

Băieţelul de nouă ani din municipiul Vulcan, care a fost înghiţit de apele Jiului, marţi după amiază, după ce a...

Merg 30 km pe jos, zilnic, până la şcoală

Copiii din localităţile aparţinătoare oraşului Uricani sunt nevoiţi să meargă în fiecare zi aproape 30 de kilometri pe jos, până...

Închide