Actualitate

Două case din Orăştie, sub asediul flăcărilor

03 incendiuOana Mihnea

Luni seară, în jurul orei 21.00, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu în municipiul Orăştie. Focul a afectat acoperişurile a două case, aflate în aceeaşi curte.

Incendiul a fost observat destul de târziu de proprietari, astfel încât la sosirea echipajelor de intervenţie, focul era extins la două acoperişuri şi mansarde din lemn. De fapt, este vorba despre două case, construite una în prelungirea celeilalte. A fost nevoie de intervenţia a 33 de pompieri, sosiţi cu patru autospeciale, cu capacităţi de 10.000, 9.000 şi 5.000 litri. În acel moment, în una dintre locuinţe se aflau două persoane, soţ şi soţie, în vârstă de 74 respectiv, 75 de ani. Aceştia nu au suferit arsuri sau intoxicaţii cu fum, însă din cauza sperieturii, au avut atacuri de panică şi au fost transportaţi la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Orăştie.
Potrivit datelor furnizate de maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, pompierii au muncit aproximativ patru ore la stingerea incendiului şi pentru a elimina orice focar ce ar fi putut duce la reaprinderea focului. Din fericire, s-a intervenit înainte ca flăcările să se extindă şi la alte patru case din imediata apropiere. Au fost distruse cele două mansarde din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi, elementele din lemn ale acoperişurilor, dar şi aparate electrocasnice, mobilier şi obiecte textile din mansarde. Pompierii au stabilit drept posibilă cauză coşul de evacuare a fumului, care era racordat la o centrală pe lemne, şi nu era izolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura