Dotări de la STS pentru salvamontiști

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hu­ne­doara şi-a îmbunătăţit comunicarea în zona montană a judeţului, cu ajutorul infrastructurii UHF (unde de frecveţă înaltă) pusă la dis­po­ziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
„Aceasta s-a materializat, pentru început, prin cinci antene repetor în anumite puncte cheie din zona submontană. Acestea permit acum o mai bună comunicare între cei circa 60 salvatori montani ai serviciului din cele 11 puncte de permanenţă din munte, dar şi a relaţionării cu celelalte structuri partenere ce îşi desfăşoară activitatea în zona montană: Administraţia Parcului Naţional Retezat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Ju­deţean, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hune­doara”, a informat Salvamont Hunedoara. Comunicarea a fost unul din punctele deficitare ale serviciului în zona montană. „Comunicarea
s-a îmbunătăţit pe toată zona Retezatului, dar în special în zona Râului Mare, a Lăpuşnicului Mare sau a Lacului Bucura, aflat în zona centrală a Retezatului la peste 2000 de metri altitudine. Acelaşi lucru se poate spune şi despre celelalte masive din judeţ: Parâng, Vălcan, Metaliferi, Şureanu sau Poiana Ruscă. Avem o zona montană sau greu accesibilă extinsă, iar în multe locuri, cum ar fi de exemplu Parcul Naţio­nal Retezat, accesul operatorilor publici de co­mu­nicaţii este limitat, singura soluţie fiind infr­a­structura STS”, a informat Salvamont Hu­nedoara. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.