Eveniment

Dosarul poliţistului Huţănaşu a ajuns la Înalta Curte

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a avut primul termen de judecată recursul în casaţie depus de Laurenţiu Huţănaşu, faţă de hotărârea instanţei în care a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul a fost judecat de Tribunalul Hunedoara, sentinţa definitivă fiind dată de Curtea de Apel Alba Iulia, în 2 aprilie 2015. Recursul în casaţie este o cale care urmăreşte să supună ÎCCJ judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Potrivit reprezentantului în relaţia cu presa al ÎCCJ, înainte de a fi judecat recursul în casaţie este analizat din punct de vedere al admisibilităţii, fiind o etapă premergătoare procesului, înainte de fixarea primului termen de judecată.
Laurenţiu Huţănaşu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat transmis de Parchet, poliţistul se face vinovat că l-a susţinut pe Valentin Banciu, fost angajat la RAR Hunedoara, în afaceri ilegale făcute într-un service auto. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura