ActualitateFlash

Dosarul „Mită la primărie”, amânat înainte de sentința finală

Magistrații de la Curtea de Apel Alba nu au putut da sentința finală în dosarul „Mită la primărie”, în 10 oc­tom­brie 2023, dosar în care sunt im­plicate mai multe persoane, Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei municipiului Deva, soțul acesteia și cumnatul ei.

Achitată pentru unele acuzații
Motivul? Avocații apărării au adus în discuție o hotărâre a celor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, nr. 64 din 2 octombrie 2023, privind modul în care se fac interceptările în dosare. Dacă a fost obținut mandat de la judecător în cazul utilizării unui investigator sub acoperire. Astfel, judecătorii au repus pe rol dosarul pentru a soluționa situa­ția respectivă, termenul fiind 20 no­iem­brie 2023. După ce vor rezolva pro­blema apărută, vor putea da sentința finală în dosarul „Mită la primărie”.
Reamintim că judecătorii de la Tri­bu­nalul Hunedoara au dat sentința în do­sarul „Mită la primărie” în urmă cu un an. Laura Sârbu a primit 3 ani și 8 luni de pușcărie, cu executare și 3 ani in­terzicerea unor drepturi. Acuzațiile au fost de trafic de influență în formă con­tinuată. Ea a fost achitată pentru par­ticipație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale și pen­tru instigare la fals material în în­scrisuri oficiale. Soțul acesteia, Hadrian Sârbu, a fost condamnat la 2 ani și patru luni de închisoare pentru infrac­ți­u­ne de trafic de influență în formă con­ti­nuată, însă cu suspendare, sub su­pra­veghere timp de 3 ani. Cumnatul Laurei Sârbu, Adrian Mihai Bodrean, a fost con­dam­nat la 3 ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influen­ță, dar și pedeapsa sa a fost suspen­dată sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Laura Sârbu a fost acuzată de pro­curori că ar fi primit bani ca să intervină în favoarea unui om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract de re­paraţii la Adăpostul de noapte din Deva şi ob­ţinerea documentaţiei necesare pen­tru construirea unei hale de pro­ducţie. (A. N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura