Dosarul fostului ministru de Interne George Homoştean, retrimis la procurori

02-george-homosteanu-5Dosarul supranumit „Moartea dizidentului Ursu Gheorghe”, în care hunedoreanul George Homoştean (foto), fost ministru de Interne în perioada 1978-1987, ajuns acum la vârsta de 93 de ani, este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, alături de alte trei persoane, a fost retrimis la Parchet, pentru refacerea parţială a rechizitoriului.
Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a pronunţat cu privire la legalitatea şi temeinicia trimiterii dosarului în judecata de fond, fiind vorba de procedura de Cameră preliminară.
„Admite, în parte, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Pârvulescu Marin, Hodiş Vasile, Postelnicu Tudor şi Homoştean George. (…) Constată neregularitatea rechizitoriului din data de 29.07.2016, emis în dosarul nr. 32/ P/2014 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Secţia parchetelor militare, sub aspectul modului de descriere a faptelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a celor patru inculpaţi. Dispune ca procurorul să precizeze detaliat, explicit şi distinct, (…) faptele ce se circumscriu în concret fiecăreia dintre variante, cu indicarea actelor materiale ce corespund elementului material al laturii obiective, vătămarea produsă şi legătura de cauzalitate”, se arată în minuta ÎCCJ. De asemenea, instanţa a dispus ca procurorul să precizeze toate „elementele necesare configurării neechivoce a situaţiei premisă, caracterul atacului (sistematic sau/şi generalizat) şi probele care furnizează datele factuale pe baza cărora a fost reţinută existenţa situaţiei premisă”.
Procurorul de caz are termen de cinci zile să „procedeze la remedierea neregularităţilor din rechizitoriu şi să comunice dispoziţia de trimitere în judecată a celor patru inculpaţi, ori solicită restituirea cauzei”, se arată în minuta instanţei. Decizia de ieri a ÎCCJ nu este definitivă, împotriva acesteia se poate depune contestaţie. (N.Bumbac)

2 comentarii la „Dosarul fostului ministru de Interne George Homoştean, retrimis la procurori

 • 20 octombrie 2016 la 8:14
  Permalink

  slugoiul comunist traieste bine mersi cu pensie de mii e euro si amariti aia pe care ia ucis ,, la loc cu verdeata”. Asta este statul roman democratic.

 • 21 octombrie 2016 la 15:08
  Permalink

  Harciog impaiat.
  Cazanu cu smoala te asteapta.
  Si bineanteles hoarda comunista.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare