Actualitate

Dosarul de corupție de la Euro Jobs, poate fi judecat

Dosarul în care este implicat fostul senator Haralambie Vochițoiu și încă patru angajați de la Euro Jobs SRL pentru fapte de corupție, va putea fi judecat, au decis ieri judecătorii de la Tribunalul Hunedoara.

Iată soluția pe scurt:
„Respinge cererile şi excepțiile invo­cate de inculpaţii S.C. EURO JOBS S.R.L., Vochiţoiu Haralambie, Ianoşi Elena, Takacs Sofia Viorica, Negreanu Ana şi Rusu Mihaela Camelia. (…) Constată le­galitatea sesizării instanţei cu rechi­zi­toriul nr. 99/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupție-ST Alba Iulia, privind pe inculpaţii:
1. S.C. Euro Jobs S.R.L. – trimisă în ju­decată pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori decla­rații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe ne­drept sau reținerea pe nedrept de fon­duri ori active din bugetul Uniunii Euro­pene sau bugetele administrate de aceas­ta ori în numele ei, în formă con­tinuată (4 acte materiale)
2. Ianoși (născută Jianu) Elena – trimisă în judecată pentru infracțiunea de folo­sire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă con­tinuată (4 acte materiale).
3. Vochițoiu Haralambie – trimisă în jude­cată pentru infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori decla­rații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe ne­drept sau reținerea pe nedrept de fon­duri ori active din bugetul Uniunii Euro­pene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă con­­tinuată (2 acte materiale).
4. Rusu (născută Trofin) Mihaela-Camelia – trimisă în judecată pentru in­frac­țiunea de folosire sau prezentare de docu­mente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca re­zultat obținerea pe nedrept sau reține­rea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele ad­ministrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată (2 acte materiale).
5. Takacs Sofia-Viorica – trimisă în ju­de­cată pentru infracțiunea de com­pli­ci­tate la folosire sau prezentare de doc­u­mente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele adminis­trate de aceasta ori în numele ei, în for­mă continuată (3 acte materiale).
6. Negreanu Ana – trimisă în judecată pentru infracțiunea de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată (3 acte materiale).
Dispune începerea judecății în cauză, urmând ca prim termen de judecată să fie stabilit după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de con­tes­taţie în termen de 3 zile de la co­mu­nicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 05 octombrie 2023”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura