„Doresc să ştiu de ce Legea SMURD nu a fost pusă încă în aplicare de Guvernul Orban”

22 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Interviu cu Viorel Sălan, senator PSD de Hunedoara

 

Una dintre iniţiativele legislative cele mai dezbătute şi, în acelaşi timp, cele mai aştep­tate la Hunedoara a fost Legea “SMURD” un proiect al parlamentarilor PSD. Am dorit să aflăm de ce această lege nu a fost încă pusă în aplicare şi pentru aceasta am solicitat câteva lămuriri de la Viorel Sălan (foto), senator PSD de Hunedoara.

– Ce trebuia să urmeze după intrarea în vigoare a acestei legi?
– Pe scurt, conform textului legii, in­spec­toratele de urgenţă judeţene din judeţele Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu trebuiau să preia personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, în condiţiile prevăzute. În lege, este prevăzut şi un termen limită, de patru luni de zile pentru finalizarea acestei acţiuni.

– În ce stadiu se află acum aplicarea acestei legi?
– Din câte cunosc, legea nu a fost res­pec­tată. Dar faptul că Guvernul Orban nu res­pectă legea, nu este un fapt izolat. Eludarea legilor a devenit politică guvernamentală oficială, girată sistematic si cu cinism de preşedintele Klaus Iohannis. S-a procedat similar şi în cazul majorării salariilor profes­orilor de la 1 septembrie şi în cazul majorării alocaţiilor pentru copii.

– Ce aveţi în intenţie să faceţi acum?
– Am făcut deja primul demers, depunând o interpelare în acest sens adresată ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Îi solicit ministrului să comunice public cine se face responsabil de faptul că legea nu a fost pusă în aplicare deşi termenul limită a fost depăşit şi ce măsuri a luat pentru remedierea situa­ţiei. Lucrurile nu pot rămâne nerezol­vate. Oamenii aşteaptă ca situaţia lor să fie rezolvată conform legii.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Hunedoara 
CUI mandatar financiar – 11200020
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Sorin Petru Marica cere înlocuirea carantinării localităţilor cu testarea în masă

Magdalena Şerban Carantinarea localităţilor de către Guver­nul PNL pune o şi mai mare presiune asupra populaţiei. Rămaşi fără locuri de...

La Veţel iarna poate să vină

Magdalena Şerban Mai e puţin până când se va trage linie şi se vor emite concluzii legate de 2020. Unii...

Ghid pentru pariurile la baschet

În oferta unui site cu jocuri de noroc online, sportul este la rang de cinste. Dacă eşti jucător dedicat şi...

Închide