Comunitate

Dor și drag de Dragobete

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, evenimentul cultural-literar intitulat „Dor și drag de Dragobete”.

Îndrăgostit de poezie
„Ca de fiecare dată, am beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, al președintelui Laurențiu Nistor și al administratorului public Costel Avram, în tot ceea ce facem pentru pro­mo­varea culturii și a artei autentice. Anul acesta, inițiatorul și „artizanul” acestui frumos proiect cultural dedicat săr­bă­torii de Dragobete, Costel Avram, ad­mi­nistratorul public al Consiliului Ju­dețean Hunedoara, nu a putut fi alături de noi, la Petroșani. Dar prezența dom­niei sale am simțit-o din căldura me­sajului pe care ni l-a trimis și în care, prin­tre altele, a salutat organizarea aces­tei noi ediții a manifestării noas­tre”, a anunțat managerul Bibliotecii Județene.
„Chiar dacă alte responsabilități pro­fesionale nu-mi permit să fiu astăzi îm­preună cu dumneavoastră la acest eve­niment cultural, devenit em­ble­ma­tic pentru Valea Jiului și județul Hunedoara, vă asigur că, în suflet și în spirit, rezonez cu tot ceea ce sunt convins și știu că veți aduce astăzi în fața unui public care, asemenea mie, este realmente îndrăgostit de poezie. Salut inițiativa managerului Bibliotecii Ju­dețene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Ioan Sebastian Bara, de a aduna laolaltă, de data aceasta la Petroșani, o bună parte din creatorii de poezie din județul nostru, într-o zi premergătoare celei în care românii sărbătoresc Dragobetele. Nu încape nici un fel de îndoială asupra faptului că acolo unde este poezie este și dragoste, așa cum acolo unde este dragoste, poezia este prezentă negreșit. Într-un fel vă invidiez pentru că sunteți martorii acestei seri speciale, în care o pleiadă de oameni admirabili ai județului nostru se pre­gă­tesc să împletească poezia și dra­gos­tea în cel mai frumos mod cu putință, dar am mulțumirea faptului că, îm­pre­ună cu Sebi Bara, am „nășit” în urmă cu un an acest eveniment cultural atât de apreciat în comunitatea noastră. Vă asigur că vor urma și alte evenimente similare, pentru că județul Hunedoara are poeți, scriitori, artiști valoroși, iar Consiliul Județean Hunedoara are de­terminarea de a le crea cadrul necesar pentru a aduce momente de bucurie iubitorilor de cultură, în toate formele de exprimare a acesteia”, a transmis Costel Avram.

Invitați de invitați
„Am avut la Petroșani alături de noi, aș putea spune floarea poeziei hune­do­rene, poeți din toate generațiile, care au ținut să fie împreună cu noi ca să-și facă cunoscute creațiile poetice: Camelia Ardelean, Marioara Ardelean, Elisabeta Bogățan, Ruben Bucoiu, Andrei Caucar, Anca Ciolca, Mirela Cocheci, Nicolae Crepcia, Ianina-Ulpia Cupșan Morar, Ladislau Daradici, Valentin David, Gelu Dobrescu, Dumitru Dumitrescu, Mariana Ghicioi, Nora Hruban, Radu Igna, Virgil Iovița, Daniel Marian, Dorel Neamțu, Mariana Pândaru, Larisa Petruț, Carmen Pinte, Paulina Popa, Maria Sângerean, Aurelian Sârbu, Miron Simedrea, Petronela-Vali Slavu, Constantin Stancu, Victoria Stoian, Dumitru Tâlvescu, Robert Vladu. Ne-am împărtășit cu emoție din fiorul liric al poeziilor pe care le-am ascultat. În­treaga noastră manifestare a avut drept „decor” un număr de 20 de pa­no­uri, pe fiecare dintre ele fiind o poe­zie de dragoste din creația celor mai în­dră­giți poeți români”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura