Domnule prefect, umblați pe poteci greșite!

Până în momentul în care i s-a permis să facă politică din funcția de prefect, domnul Călin Petru Marian se comporta civilizat, era o per­soană rezonabilă, cu care mi-a fost drag să co­laborez pentru binele hunedorenilor. Împreună am deblocat situații complicate și am de­monstrat că barierele politice nu-și au rostul în administrația județului.
Numai că, domnul prefect a primit „liber” de la „Guvernul Meu” să se implice activ în viața poli­tică. Din acel moment, Călin Petru Marian a îm­brăcat haina populismului ieftin și își face zilnic campanie de imagine pentru propria persoană folosind resursele Instituției Prefectului.
Făcând dovada pierderii pe poteci a educației primite, Călin Petru Marian își permite să facă „vizite de lucru” la obiectivele administrate de către Consiliul Județean Hunedoara. Eu, și ca mine mulți alți hunedoreni, știu că atunci când mergi la cineva acasă, îți anunți prezența, bați la ușă, acestea fiind gesturi firești care fac dovada bunului simț. Numai că, fără să aibă vreo legătură cu proiectul de reparații capitale care se deru­lează la Spitalul Județean de Urgență Deva, pre­fectul liberal își permite să „verifice” lucrări des­pre care nu are habar.
Domnule Călin Petru Marian, cu ce sumă con­tri­buie Instituția Prefectului Județului Hune­doa­ra la proiectul de reparații capitale? ZERO LEI. Știu, veți riposta spunând că acest contract este încheiat între Ministerul Sănătății și DSP Hune­doara, situație în care aveți „dreptul” să băgați capul în poză. Nu aveți acest drept cu atât mai mult cu cât, liberalii dumneavoastră, în anii în care au condus administrația județeană, nu numai că au pus în pericol și blocat acest proiect, dar au „retezat” din pix câteva etaje de la corpul nou de clădire, deși acestea erau necesare pentru ex­tinderea serviciilor medicale.
Tot pe o potecă greșită ați pornit și când v-ați dus în Valea Jiului să dezinformați societatea civilă implicată în elaborarea Planului Teritorial pentru Tranziție Justă. Vă victimizați susținând că nu sunteți informați despre progresul acestui demers, când instituția care coordonează PTTJ este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Euro­pene. Cine vă împiedică să vă faceți datoria și să vă informați, iar la rândul dumneavoastră să adu­ceți noutățile în teritoriu? Mai mult, pe site-ul Con­siliului Județean Hunedoara se regăsesc toate informațiile de care aveți nevoie, sunt la un click distanță. Ca să nu mai adaug faptul că, la toate întâlnirile on-line care au avut loc pe acest proiect, reprezentantul prefecturii avea alte preocupări.
Domnule prefect, dacă erați într-adevăr pre­o­cupat de Tranziția Justă în Valea Jiului, ați fi invitat la întâlnirile pe care le regizați, pe toți primarii, nu numai pe domnul Tiberiu Iacob Ridzi, superiorul dumneavoastră pe linie politică în PNL. Pentru că este clar că v-ați pierdut busola, vă reamintesc că, în Valea Jiului, pe lângă Petroșani, mai există încă cinci localități: Lupeni, Vulcan, Petrila, Uri­cani și Aninoasa, vizate de acest demers al Co­mi­siei Europene. Lăsați deoparte politica și popu­lismul dacă vreți să faceți cu adevărat ceva util.
Ca prefect, aveți suficiente atribuții stabilite prin lege, și vă sugerez să le onorați, pentru că niciodată nu puteți ști când va trebui să dați so­coteală pentru felul în care ați condus Instituția Prefectului.
Vă înțeleg nerăbdarea de a deveni o persoană importantă în plan politic, dar să nu uitați că faptele și experiența sunt cele care definesc pro­filul unui om politic. Spoiala pe care o dirijați din biroul prefectului nu va face altceva decât să vă atașeze niște pene cu care vă puteți mândri, dar nu și zbura.

Laurențiu Nistor,
Președintele Consiliului Județean Hunedoara

3 comentarii la „Domnule prefect, umblați pe poteci greșite!

 • 22 septembrie 2021 la 16:13
  Legătură permanentă

  Falimentul celor de la asigurări nu atrage răspunderea celor de la asf?
  Ăia sunt buni numai sa încaseze salarii uriașe?

 • 22 septembrie 2021 la 17:44
  Legătură permanentă

  Ați ajuns sa va arătați adevărată fata mai PSD.
  Gașca de neserioși.va bateți joc de cei care v_au votat!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.