Eveniment

Doi pensionari, prădaţi de aproape 400 milioane de lei

Livia Botici

Un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Cluj, a fost reţinut de oamenii legii hunedoreni, după ce a reuşit să fure dintr-un apartament suma de 39.000 de lei. Sebastian Vasile Mesaroş (foto stânga) a profitat de boala victimei sale şi a pătruns în casă, fără să forţeze uşa de la intrare.

I-a deschis fără probleme

Potrivit anchetatorilor, se presupune că tânărul urmărea de mult timp familia pe care a prădat-o, asta, pentru că, atunci când a dat „tunul”, ştia că în casă se mai afla o persoană. Un bătrân de 78 de ani a reclamat la Poliţie, că un bărbat i-a furat 39.000 de lei din apartamentul său şi al soţiei, situat pe Aleea Crizantemelor, din Deva. Deveanul susţine că totul s-a întâmplat într-o perioadă de maximum jumătate de oră, atât timp cât el era plecat din casă, la cumpărături. Se pare că, Sebastian Vasile Mesaroş a urmărit momentul în care bărbatul a plecat de acasă şi, ştiind că soţia acestuia este bolnavă psihic, a bătut la uşa apartamentului. „Femeia a deschis uşa de la intrare şi l-a lăsat pe hoţ să intre în casă, apoi, probabil, a plecat într-o altă cameră. Clujeanul a început să cotrobăie prin locuinţă, iar la un moment dat, a descoperit uşa de la o cameră, închisă. A forţat-o şi a reuşit să pătrundă înăuntru. Într-un dulap, hoţul a găsit suma de 39.000 de lei, pe care a furat-o, după care a plecat din apartament”, a declarat comisarul şef Cristian Horvat, şeful Biroului pentru Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Deva.

Nu a putut să dea detalii

Atunci când soţul femeii a ajuns acasă, de la cumpărături, a văzut uşa, de la una dintre camere, forţată, şi a anunţat poliţia, când a observat că economiile familiei nu mai există în dulap. Din păcate, munca anchetatorilor a fost îngreunată de faptul că, victima care a asistat la furt, din cauza bolii, nu a putut să dea nici un fel de detaliu despre cel care a sustras banii. Cu toate acestea, a doua zi după incident, oamenii legii au reuşit să dea de urma hoţului. El a fost arestat pentru 29 de zile. Din nefericire, economiile bătrânilor nu au fost recuperate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura