Sport

Doi lideri, buget doar pentru unul

Ciprian Marinuţ

Pugiliştii hunedoreni James Cheregi şi Liviu Toporan sunt campioni naţionali de juniori în 2010, însă Federaţia Română de Box va finanţa participarea la Campionatul European din Ucraina doar pentru Cheregi, întrucât are fonduri limitate. Antrenorul Ilie Captari, de la CSS Hunedoara – Constructorul Hunedoara, speră să găsească finanţare, circa 1.000 de euro, pentru a trimite ambii boxeri la Europene.

Lot ales pe… sprânceană
Colegiul de Antrenori al Federaţiei Române de Box a avut misiunea de a-i alege, dintre campionii naţionali la juniori din acest an, pe cei care să reprezinte boxul românesc la Campionatul European, programat în luna iunie, în Ucraina. Dintre cei doi campioni naţionali de la  Hunedoara, doar James Cheregi a fost selecţionat pentru competiţia continentală. Antrenorul Ilie Captari, membru al Colegiului de Antrenori al FR Box, consideră că decizia e nedreaptă şi speră să găsească resurse financiare, pentru a merge la Europene cu ambii sportivi. „Selecţia s-a făcut mai mult cu scopul de a nu supăra nici un club, decât pe criteriul valorii. Cheregi e multiplu campion naţional şi e medaliat european şi nimeni nu a comentat alegerea lui. Însă şi Toporan e talentat şi are calităţi şi valoare, chiar dacă în acest an a obţinut primul său titlu de campion naţional. Sper să găsim banii necesari, aproximativ 1.000 de euro, pentru a merge cu ambii sportivi în Ucraina. Sunt convins că Toporan ar face faţă rigorilor întrecerii europene. Orice sprijin financiar e binevenit şi sper că iubitorii boxului ne vor ajuta să strângem banii necesari”, a spus antrenorul Ilie Captari.

Turneu în Ungaria
Pentru a pregăti participarea la Europene, dar şi pentru a onora o invitaţie internaţională, şapte pugilişti de la  CSS Hunedoara – Constructorul Hunedoara au participat la finalul săptămânii la un turneu în Ungaria. Competiţia a fost organizată de clubul Mav Szolnok şi a aliniat la start boxeri din Ungaria, România şi Serbia. Campionii Cheregi (ctg. 57 kg) şi Toporan (ctg. 48 kg) şi medaliatul cu bronz la naţională, Robert Milak (ctg. 60 kg), au câştigat toate meciurile disputate şi au cucerit trofeele puse în joc. Maike Cioacă (ctg. 51 kg) s-a impus într-un meci şi a pierdut finala, iar Iulius Poczo a cedat în primul tur, la seniori. „Cei trei medaliaţi au boxat foarte inteligent şi ofensiv şi au demonstrat că sunt în formă. Şi Cioacă s-a mişcat bine, dar a avut un adversar puternic, în vreme ce Poczo e nepregătit, pentru că e ocupat cu bacalaureatul”, a spus Ilie Captari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura