Doi înotători hunedoreni, medaliaţi la o competiţie internaţională

Înotătorii hunedoreni Victor Ştefan Iacob şi Arnold Marton au făcut parte din lotul României care a participat la finalul săptămânii trecute la Cupa Ţărilor Central Europene pentru juniori, desfăşurată la Târgovişte. Cei doi au reuşit să urce pe podium, Iacob cucerind patru medalii de bronz iar Marton una singură.

Şase ţări participante
La Cupa Ţărilor Central Europene la înot pentru juniori au participat sportivi din şase state precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovenia şi Macedonia. La feminin au luat startul sportive născute în anii 2003 şi 2004 iar la masculin, înotători născuţi în anii 2001 şi 2002. Înotătorii Victor Ştefan Iacob şi Arnold Marton, legitimaţi la CSŞ Hunedoara, au făcut parte din lotul masculin al României iar prestaţiile lor au fost foarte bune.

Victor Iacob, pe podium la individual şi cu ştafeta
Astfel, Victor Ştefan Iacob a urcat pe podium de patru ori, cucerind patru medalii de bronz, una individuală şi trei cu ştafeta. Sportivul de 16 ani s-a clasat pe locul 3 în proba de 200 de metri spate la individual şi pe aceeaşi poziţie în probele de 4×100 de metri mixt (alături de Arnold Marton, Laurenţiu Haiducu şi Leon Stan); 4×200 de metri liber (alături de Rareş Drugă, Leon Stan şi Laurenţiu Haiducu) şi 4×100 de metri liber (alături de Rareş Drugă, Leon Stan şi Laurenţiu Haiducu). De asemenea, sportivul hunedorean s-a clasat pe locul 4 în proba de 100 de metri spate şi pe locul 8 în proba de 200 de metri liber.

Prestaţie bună pentru Arnold Marton
Arnold Marton a obţinut o singură medalie de bronz, în proba de ştafetă 4×100 de metri mixt (alături de Victor Ştefan Iacob, Laurenţiu Haiducu şi Leon Stan), clasându-se de asemenea pe locul 7 în proba de 100 de metri bras şi pe locul 5 în proba de 200 de metri bras. În clasamentul pe naţiuni, realizat pe baza punctelor acumulate de fiecare sportiv atât la masculin cât şi la feminin, România a ocupat locul 3, după Ungaria şi Polonia. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ring încins la poalele Cetăţii! Duminică are loc a doua ediţie „Fight Zone”!

Iubitorii sporturilor de contact din judeţ vor avea parte de un eveniment pe cinste chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, duminică...

CNS Cetate Deva se desparte de şase jucători şi va avea o vacanţă scurtă

La finalul unui tur de campionat cu evoluţii sinusoidale, gruparea din reşedinţa judeţului a hotărât să renunţe la şase jucători...

Anunt Finante 13.12.2017

Închide