Doi hunedoreni au fost trimişi în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Mircea Crivăţ

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorup­ţie, procurorii DNA au trimis în judecată un dosar în care doi hunedoreni sunt învi­nuiţi de fraudă cu fonduri europene.
Cei doi, Cornel şi Valeria Draia, sunt acuzaţi că ar fi prezentat acte false pentru a obţine subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimi­terea în judecată, în stare de liber­tate, a doi inculpaţi pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de docu­mente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri euro­pene, una săvârşită în formă con­tinuată şi cealaltă în formă simplă”, se arată în comunicatul DNA.
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi fermieri ar fi depus la APIA documente şi declaraţii false, cu scopul de a obţine de la APIA subvenţia pe anumite suprafeţe.
„În perioada 2012-2014, inculpaţii ar fi depus la APIA mai multe docu­mente şi declaraţii inexacte în scopul de a obţine în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe supra­faţă, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.
În documentele respective ar fi fost precizate date eronate cu privire la numărul de animalele care păşu­nează pe suprafeţele de teren pentru care se ceruseră fonduri şi la pro­prietarii/deţinătorii acestora.
În acelaşi context, un număr de trei cereri au fi fost excluse de la plată în urma verificărilor efectuate de func­ţionarii A.P.I.A.
Prin aceste demersuri, inculpaţii ar fi obţinut pe nedrept fonduri neram­bur­sabile în valoare de 390.359 de lei, sumă cu care APIA a comunicat că se constituie parte civilă în cauză”, se precizează în comunicat.
Bunurile celor doi inculpaţi au fost puse sub măsura sechestrului asi­gurator, instituit de procurori.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propu­nere de a se menţine măsurile asigu­rătorii dispuse în cauză.

One thought on “Doi hunedoreni au fost trimişi în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

  • 12 octombrie 2020 la 9:26
    Permalink

    Serios ma? Bine ca ca nu dorm cei de la DNA , ati prinspe dr…ac , tara se duce de rapa , politicieni fyra la greu si voi ati prins pe cei care au dus tara de rapa… baaaaa militiaaaaa facetiva trreaba… ce praf onnochi ne aruncati , poate cineva o sa va desfinteze oricum sunteti degeaba , actionati la.ordin…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare