Doi ani de închisoare pentru furtul a 90.000 de lei

Un bărbat din Vulcan a rămas fără cre­di­tul scos de la bancă, bani cu care voia să-și cumpere o mașină și pe care îi ascunsese în cuva maşinii de spălat. Hoții, doi recidiviști din municipiul Vulcan, au fost condamnați la închisoare cu executare.

O mașină de teren
Bărbatul prădat a scos de la o bancă suma de 90.000 de lei și i-a lăsat la fratele său acasă, tocmai pentru ca banii să fie în si­gu­ranță. Voia să-și cumpere o mașină de teren iar cu o zi înainte și-a luat banii și i-a dus a­casă, iar apoi a mers la un bar unde şi-a făcut „prieteni” doi recidiviști. Le-a spus că vrea o femeie cu care să se întrețină și unul dintre
s-a oferit să-l ajute. Și-a chemat propria soție și toți trei s-au dus la locuința celui prădat. „În cadrul discuțiilor care au avut loc, persoana vătămată a menționat faptul că în ziua ur­mă­toare intenționează să se deplaseze în mu­ni­cipiul Deva pentru a cumpăra un autovehicul Jeep, relatare din care inculpații au dedus că persoana vătămată deține în locuință o sumă importantă de bani și s-au înțeles să sus­tragă acești bani. În acest scop, inculpatul B. B, sub pretextul de a discuta cu persoana vă­tă­mată în legătură cu găsirea unei femei in­te­resate să își întemeieze o familie, s-a de­plasat cu persoana vătămată într-o altă ca­meră a locuinței, timp în care inculpatul V.N. a găsit în mașina de spălat aflată în holul apar­ta­mentului o pungă de plastic de culoare al­bastră, în care se găsea un plic de hârtie con­ți­nând mai multe bancnote. După găsirea pli­cu­lui cu bani, inculpații au părăsit aparta­men­tul persoanei vătămate și au împărțit în mod egal banii”, se arată în rechizitoriul pro­cu­rorilor. Nicolae Varga de 47 de ani, din Vulcan, a fost găsit vinovat de magistrații Judecă­to­riei Petroșani și condamnat la 2 ani de în­chi­soare. Complicele său, tot recidivist, Răducu Rotariu, în vârstă de 35 de ani, a încercat să fugă din țară imediat după jaf, dar a fost prins la frontieră. A fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare pentru complicitate, dar sen­tințele nu sunt definitive. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.