Eveniment

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru ţeparul cu joburi fictive

03 ciocanMaximilian Gânju

Bărbatul din Vulcan care a înşelat zeci de şomeri din Valea Jiului, după ce le-a promis locuri de muncă în Germania, Spania ori alte ţări din vestul Europei, a primit doi ani de închisoare. Acesta mai are şi alte condamnări, tot pentru înşelăciune.

Alin Dumitru Drugea a reuşit să escrocheze zeci de persoane din Valea Jiului şi s-a ales cu mai multe dosare penale pentru înşelăciune, în unele deja fiind condamnat la închisoare cu suspendare. Cel mai stufos dosar în care Drugea a fost judecat are 17 victime, iar ţeparul a cerut judecătorilor să-l lase să se împace cu păgubiţii. Instanţa i-a admis solicitarea, însă Drugea n-a convins părţile să renunţe la judecată, iar ieri, luni, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare. Judecătorii de la Petroşani i-au contopit restul pedepselor şi apoi au suspendat executarea sentinţei pe o durată de patru ani, timp în care Alin Dumitru Drugea trebuie să respecte mai multe dispoziţii ale instanţei. Acesta va trebui să achite şi daune către victimele sale, sumele fiind cuprinse între 2.000 şi 100 de lei. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Petroşani poate fi atacată cu recurs atât de inculpat cât şi de victime.
Alin Dumitru Drugea posta pe Internet anunţuri de angajare şi le cerea celor care i-au căzut în plasă diferite sume de bani. După ce au plătit cât li s-a cerut, oamenii s-au pregătit de plecare şi aveau ca loc de întâlnire pentru îmbarcarea în autocar, un popas de la ieşirea din Deva. Autocarul n-a mai ajuns, iar cei înşelaţi au fost nevoiţi să stea mai multe zile în Gara Deva, până când nu au mai primit nici un semn de la individ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura