Doi adolescenţi au spart şi jefuit un autovehicul după altul

Pagubele se ridică la zeci de mii de lei. Un afacerist a rămas fără 21.000 de lei şi 1000 de euro. Un distribuitor a fost păgubit cu peste 25.000 de lei, iar spargerile comise de cei doi nu se opresc aici.

S-au profilat pe autoutilitare
Cei doi minori în vârstă de 15 şi 17 ani sunt din municipiul Vulcan şi vizau cu precădere autovehiculele în care s-ar fi putut afla bunuri de valoare. Adolescenţii au fost ridicaţi în urma unei razii efectuată de poliţiştii din Vul­can iar cel de 17 ani a fost dus în arest. An­chetatorii au stabilit că minorii au acţionat în pe­rioada ianuarie – februarie 2021, când au au comis mai multe infracţiuni de furt din auto­turisme, toate pe raza municipiului Vulcan.
”Astfel, în urma probatoriului a administrat, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi, în data de 27.01.2021, în jurul orelor 19:30, a sustras din autoutilitara unui distribuitor o borsetă în care se aflau 25.000 lei, carduri bancare şi un portofel în care se aflau 130 de lei, iar în noaptea de 31.01/01.02.2021, a spart geamul lateral al unei autoutilitare aparţinând unui om de afaceri şi a sustras o geantă în care se aflau documente, 21.000 de lei şi 1.000 de euro”, informează Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Furau bani, acte, haine, tot ce prindeau
Poliţişltii au mai stabilit că minorii au furat dintr-o autoutilitară lăsată neasigurată în spatele unui oficiu poştal o borsetă în care se aflau 150 lei şi documente personale ale pro­prietarului maşinii. ”Cei doi, în data de 17.02.2021, în jurul orelor 14:30, au spart cu un bolovan geamul lateral al unei auto­u­tilitare, iar din cabină au sustras un rucsac în care se aflau articole vestimentare, iar la aceeaşi dată, în jurul orei 15:30, au sustras dintr-o autoutilitară lăsată neasigurată pe o stradă din municipiul Vulcan, o borsetă în care erau 700 de lei, carduri bancare, dar şi permisul de conducere şi alte documente ale proprietarului maşinii”, mai arată sursa citată.
Adolescentul de 17 ani a acţionat şi singur, iar dintr-un autoturism parcat pe raza mu­nicipiului Vulcan, prin spargerea unui geam, a furat o borsetă în care se aflau documente personale ale proprietarului autoturismului.
Anchetatorii continuă cercetările în cazul celor doi minori şi-i cercetează penal pentru infracţiunile de furt şi furt calificat. Tânărul de 17 ani a fost reţinut şi dus ieri în faţa pro­curorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. Celălalt minor este cercetat în stare de libertate. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare