Doar un centru pentru teste de coronavirus la populaţie în judeţ

14 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Tot mai mulţi hunedoreni, dar şi cei care au venit din străinătate şi acum se reîntorc la viaţa lor de acolo, sunt nevoiţi să-şi facă testul Covid, pentru a-l prezenta la graniţele pe care le tranzitează. Şi, deşi se vorbeşte că în judeţul nostru sunt două centre unde se pot face aceste teste, adevărul este că există doar unul pentru populaţie.
E adevărat, atât spitalul din Deva, cât şi cel din municipiul Hunedoara au aparat PCR şi efectuează asemenea teste. Însă, potrivit managerului Emil Stoica, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu face testări la cerere, ci doar pentru bolnavii care sunt internaţi aici. „Nu facem teste COVID pentru cei care au nevoie de dovada că nu au acest virus. Nu avem capacitatea necesară, facem teste doar pentru pacienţii noştri”, a declarat managerul SJU Deva.
Rămâne, aşadar, o singură variantă pentru cei care au nevoie de rezultatul testului COVID, Spitalul municipal din Hunedoara. „Preţul unui test este de 250 de lei. Recoltăm probele dimineaţa şi în aceeaşi zi dăm rezultatul. Recomandăm persoanelor care vor să-şi facă testul să nu mănânce, să nu bea nimic până la recoltarea probelor, pentru acurateţea rezultatului”, a spus Radu Budae, managerul spitalului din Hunedoara.
În fiecare zi, aici se fac, în medie, peste 200 de teste pentru coronavirus. Pe lângă cei din afara spitalului, mai sunt pacienţii unităţii medicale. În prezent, aici sunt internaţi 17 bolnavi COVID-19 şi trei suspecţi, pe lângă bolnavii non-COVID.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 15.07.2020

George Adrian Fara, cetăţean din Valea Jiului Pentru că, fiind recidivist şi sub stare de arest, a fost trimis din...

Bulina albă, 15.07.2020

Laurenţiu Nistor, deputat PSD de Hunedoara Pentru că este unul dintre parlamentarii hunedoreni care a făcut un lobby puternic şi...

Gura lumii, 15.07.2020

Vorbesc gurile rele că unii angajaţi care au patroni cu funcţii politice sunt ademeniţi cu creşteri salariale. Aşa se întâmplă...

Închide