Politica si administratie

Divizaţi, maghiarii riscă să nu intre în parlament

Sorina Popa

Aşa cum era de aşteptat, UDMR riscă să nu treacă de pragul electoral şi să nu acceadă în Parlament, din cauza Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), maghiarii având posibilitatea pe 9 decembrie să-şi împartă votul între cele două formaţiuni politice care le reprezintă interesele.

Riscă să fie în dificultate, în câteva judeţe
Liderul UDMR, Kelemen Hunor (foto), a declarat, la Deva, într-o conferinţă de presă, că voturile pe care maghiarii ar putea să le acorde PPMT sunt „voturi inutile”, insuficiente pentru ca un candidat al acestei formaţiuni să ajungă în Parlament după scrutinul din 9 decembrie. „Există şi un competitor, partidul lui Tokes (n.r.-PPMT), care nu are cum să intre în Parlament, dar poate să ciupească câteva voturi, prin care noi am putea să fim în dificultate în câteva judeţe în care trăim în număr mai mic, cum este Maramureş, Arad, Braşov, Hunedoara”, a declarat Kelemen Hunor. Liderul UDMR a mai afirmat că inamicul cel mai mare pentru comunitatea maghiară este pasivitatea, indiferenţa, absenteismul. „De aceea, noi punem un accent deosebit pe mobilizare, avem nevoie de votul fiecărui maghiar, de votul fiecărui român care doreşte să voteze cu noi. De aceea, am propus 452 de candidaţi în toate colegiile din ţară, fiindcă peste tot, sunt oameni care vor să voteze programul nostru şi candidaţii noştri’, a adăugat Hunor.

Vor reducerea TVA la 19 la sută
La rândul său, europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat cu această ocazie că „UDMR se pronunţă pentru reducerea fiscalităţii şi revenirea TVA-ului la 19 la sută, apreciind că astfel, economia se va relansa şi vor fi create noi locuri de muncă. Propunem, de asemenea, reducerea CAS cu 3,5 la sută la angajator şi cu 2,5 la sută la angajat, iar în a doua etapă, o nouă reducere de câte 2 la sută, atât la angajator, cât şi la angajat”.

3 comentarii la „Divizaţi, maghiarii riscă să nu intre în parlament

  • Să dea bunul Dumnezeu și Maica Domnului să nu mai intre niciodată în Parlamentul României. Această uniune, alături de pdl, a făcut numai rău țării.

  • bine motule ,esti suparat pe unguri sau numai pe udmr?cu pdl-ul las-o moale ;si ai tai simpatizanti s-au chefuit cu udmr-ul ;see history!;faptul ca nu-ti dai numele e clar ;il ai taiat;e vorba de MOTU”

  • Ar fi interesant un Parlament fara unguri. Macar 4 ani.
    De la Revolutie incoace au fost in fiecare Parlament. Hai sa facem acum o schimbare, sa vedem cum e fara ei in Parlament. Daca nu se poate fara unguru ii votam din nou in 2016. Hai sa incercam, ce spuneti?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.