ActualitateFlash

Disponibilizări masive în rândul ceferiştilor hunedoreni

01 Gara Deva  0538

Nicolle Ebner

 Lovitură sub centură, dată de administraţia SNCFR, ceferiştilor hunedoreni. După ce li s-a promis că anul acesta nici unul dintre angajaţi nu-şi va pierde locul de muncă, se pare că, prin noul program de reorganizare al societăţii, vor fi puşi pe liber peste 40 la sută din totalul angajaţilor.

Veşti rele dinspre Bucureşti
Ionel Ţiţ, preşedintele sindicatului Mişcare-Comercial Deva, şi vicepreşedinte al Alianţei Regionale Mişcare-Comercial din cadrul CFR, spune că programul de reorganizare al societăţii va fi transmis, astăzi, tuturor liderilor sindicali, cu toate că, în urma discuţiilor anterioare, administraţia societăţii i-a asigurat pe sindicalişti că, în acest an, nici un ceferist din judeţul Hunedoara nu-şi va pierde locul de muncă. Veştile de la Bucureşti nu sunt deloc îmbucurătoare, surse din cadrul companiei susţinând că s-au decis concedieri în masă, fără nici un fel de plată compensatorie. Adevărul se va afla abia astăzi. „Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu acceptăm desfiinţarea Regionalei CFR Timişoara şi nici disponibilizarea personalului din anumite companii ale SNCFR, fără asigurarea măsurilor de protecţie socială şi acordarea de salarii compensatorii. Avem o înţelegere, că anul acesta nu se va întâmpla nimic grav şi că nu vor pleca oameni din sistem. Vrem ca acele promisiuni să fie respectate”, a declarat Ionel Ţiţ, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Pregătiri pentru proteste
Liderul sindical spune că, potrivit surselor de la centru, reorganizarea începe cu concedierea a peste 45 la sută din personalul aferent Companiei CFR-Marfă SA, după care, se va reorganiza activitatea la CFR-Călători şi la final, la CFR-Infrastructură. În prima etapă, din judeţul Hunedoara vor fi puşi pe liber în jur de 150 de ceferişti, numai de la CFR-Marfă. Ionel Ţiţ mai afirmă că, în cazul în care administraţia companiei a luat decizii unilaterale şi nu intenţionează să ţină cont de revendicările sindicale, atunci ceferiştii vor demara procedurile legale pentru declanşarea protestelor.
Liderul de sindicat a cerut ajutorul primarului Devei, Mircia Muntean, pe care l-a invitat astăzi, la ora 12.00, la o conferinţă de presă organizată în regim de urgenţă, de către conducerea sindicatului feroviar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura