Actualitate

Disponibilizări în învăţământul hunedorean

Livia Botici

Începând din data de 1 septembrie, 322 de posturi din sistemul de învăţământ hunedorean vor fi desfiinţate. Măsura a fost impusă printr-un ordin al ministrului Educaţiei şi îi va afecta atât pe profesori, cât şi personalul nedidactic şi pe cel auxiliar.

„Vom rămâne singuri în inspectorat”
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, ieri dimineaţă, a fost anunţat numărul de posturi ce vor fi desfiinţate. „În sistemul de învăţământ, există două tipuri de posturi, cele finanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara(CJH) sau de primării şi cele plătite de către minister. Din prima categorie, vor dispărea 280 de posturi, iar din cea de-a doua, 42. De la 1 septembrie, 17 la sută dintre cei plătiţi cu bani de la minister vor pleca acasă. Vor fi reduse 5,5 posturi de la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, din care cinci reprezintă personal nedidactic, iar o jumătate de normă va fi redusă de la un inspector şcolar. De asemenea, trebuie să renunţăm la 4,5 posturi de la Casa Corpului Didactic, Cluburile Elevilor şi Palatul Copiilor vor rămâne cu opt oameni mai puţin, iar restul de 24 de posturi tăiate sunt de la Cluburile Şcolare Sportive. Referitor la locurile finanţate de CJH şi primării, vom încerca să nu afectăm titularii, iar cei care vor pleca vor fi suplinitorii. Oricum, dacă lucrurile vor merge tot aşa, vom ajunge să fim singuri în inspectorat”, a declarat Gabriela Bălăceanu, şeful Serviciului de Planificare a Salarizării, din cadrul Inspectoratului Şcolar Hunedoara. La nivelul judeţului, există aproape 6.000 de angajaţi în sistemul de învăţământ, pe post de profesori, cadre nedidactice şi personal auxiliar.

2 comentarii la „Disponibilizări în învăţământul hunedorean

  • eu nu inteleg de ce la inspectorat sunt atatea persoane ce taie iarba la caini, ce rost au atitia inspectori, a am uitat aceia sunt toti PILOSII – si asta indiferent de culoarea politica.

  • @apostolul vlad: exprimarea standard care e si pusa in practica este „taie frunza la caini”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura