Disponibilizări în învăţământul hunedorean

26 august 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Începând din data de 1 septembrie, 322 de posturi din sistemul de învăţământ hunedorean vor fi desfiinţate. Măsura a fost impusă printr-un ordin al ministrului Educaţiei şi îi va afecta atât pe profesori, cât şi personalul nedidactic şi pe cel auxiliar.

„Vom rămâne singuri în inspectorat”
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, ieri dimineaţă, a fost anunţat numărul de posturi ce vor fi desfiinţate. „În sistemul de învăţământ, există două tipuri de posturi, cele finanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara(CJH) sau de primării şi cele plătite de către minister. Din prima categorie, vor dispărea 280 de posturi, iar din cea de-a doua, 42. De la 1 septembrie, 17 la sută dintre cei plătiţi cu bani de la minister vor pleca acasă. Vor fi reduse 5,5 posturi de la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, din care cinci reprezintă personal nedidactic, iar o jumătate de normă va fi redusă de la un inspector şcolar. De asemenea, trebuie să renunţăm la 4,5 posturi de la Casa Corpului Didactic, Cluburile Elevilor şi Palatul Copiilor vor rămâne cu opt oameni mai puţin, iar restul de 24 de posturi tăiate sunt de la Cluburile Şcolare Sportive. Referitor la locurile finanţate de CJH şi primării, vom încerca să nu afectăm titularii, iar cei care vor pleca vor fi suplinitorii. Oricum, dacă lucrurile vor merge tot aşa, vom ajunge să fim singuri în inspectorat”, a declarat Gabriela Bălăceanu, şeful Serviciului de Planificare a Salarizării, din cadrul Inspectoratului Şcolar Hunedoara. La nivelul judeţului, există aproape 6.000 de angajaţi în sistemul de învăţământ, pe post de profesori, cadre nedidactice şi personal auxiliar.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. apostolul vlad spune:

    eu nu inteleg de ce la inspectorat sunt atatea persoane ce taie iarba la caini, ce rost au atitia inspectori, a am uitat aceia sunt toti PILOSII – si asta indiferent de culoarea politica.

  2. Marcu ala cu arcu spune:

    @apostolul vlad: exprimarea standard care e si pusa in practica este “taie frunza la caini”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minerii, anti-ieşeni

Oficialii echipei de fotbal Minerul Lupeni au declarat că nu sunt de acord cu faptul că fosta grupare din Liga...

Gura lumii

Vorbesc cârcotaşii că directorul unei companii de stat, sau a ceea ce a mai rămas din ea, nu numai că...

Plăteşte reparaţiile bolidului în rate

Pilotul brădean Mihai Câmpeanu, care s-a confruntat cu probleme tehnice la bolidul Mitshubishi Evo 6, după ce a ocupat locul...

Închide