EvenimentFlash

Dispăruţi fără urmă

Livia Botici

Aproape 50 de hunedoreni sunt daţi în urmărire naţională şi internaţională de autorităţile române. Printre aceştia se află şi 30 de infractori, care au de executat, în total, aproape 200 de ani de închisoare.

Copii căutaţi

Pe site-ul Poliţiei Române, sunt daţi în urmărire 47 de hunedoreni. Dintre aceştia, 15 persoane, dintre care 10 minori, au dispărut de acasă, unii chiar şi de 18 ani, dată de la care nu se mai ştie nimic despre ei. Spiridon Andronache a fost dat dispărut, în urmă cu 18 ani, pe când avea opt ani. Pe site-ul Poliţiei Române este specificat că: „obişnuia să cerşească în oraşele mari din ţară”. Acum 13 ani, a dispărut din Petroşani un băieţel de 10 ani, Marcel Bodea. Nimeni nu mai ştie nimic despre el, poliţia menţionând doar că „a dispărut de la domiciliu, fiind văzut urcând dealul din apropierea cartierului unde este poligonul de tragere şi nu a mai revenit”. Şi Paul Barna, fost vicecampion naţional la caiac, este dat dispărut. Despre el se ştie că s-a răsturnat cu caiacul şi s-a înecat în lacul Cinciş, iar Poliţia Română precizează că „nu s-a reuşit nici până în prezent găsirea lui”. Adriana Aprodu, de 16 ani, din Brad, este dată în urmărire naţională, după ce, la începutul acestei luni a fugit din Spitalul de pediatrie din Deva.

200 de ani la răcoare

Alte 32 de persoane sunt date în urmărire generală, după ce au comis mai multe infracţiuni şi apoi au dispărut fără urmă. Cei mai mulţi sunt căutaţi pentru că au mandate de executare a pedepselor cu închisoarea pentru tâlhărie, furt, înşelăciune şi fals. Fără îndoială, însă, că persoana cea mai căutată dintre aceştia este Cornel Crîznic (foto stânga), zis Mărgan. Numele acestuia apare şi în dosarul „Comorile dacice”. El are de săvârşit, pentru cumul de infracţiuni, aproape 10 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă, 15 ani, o are de executat Dinu Maftei, din Hunedoara, condamnat pentru înşelăciune. De asemenea, Marinela Naghi şi Raul Băncilă au de executat câte 10 ani fiecare, femeia pentru înşelăciune, iar bărbatul, pentru lipsire de libertate.

Pe lista ”Most Wanted”, a Poliţiei Române, se află şi Ioan Bolfa (foto dreapta), hunedorean urmărit naţional şi internaţional, după ce au fost condamnat la închisoare în România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura