Directorul Spitalului din Haţeg a demisionat

05 Spital HATEG (5)
Nicolle Ebner
 
Potrivit unui comunicat al Prefecturii, „ca urmare a analizei rezultatelor controlului efectuat la Spitalul Haţeg de o comisie mixtă, formată din reprezentanţii Prefecturii, DSP şi CJAS, şi a anunţării unui alt control efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, managerul spitalului, medicul Mircea Marian, şi-a prezentat demisia”.
Demisie de musai, ca de bunăvoie
Luni dimineaţă, un număr de 18 angajaţi ai spitalului Haţeg au intrat, pentru a doua oară în decursul unei săptămâni, în greva foamei, revendicările prezentate fiind de ordin finaciar. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Prefecturii, angajaţii au hotărât să renunţe la protest, iar conducerea spitalului să ia măsuri pentru redresarea situaţiei economico-sociale. Adică să achite integral salariile angajaţilor pentru luna în curs şi o parte din sporurile pe care nu le-au încasat pentru lunile martie-aprilie. Restul obligaţilor băneşti pe care spitalul le are faţă de angajaţi se vor cunoaşte numai în momentul finalizării recalculărilor pe baza cărora se va stabili şi cuantumul datoriei Spitalului Haţeg către angajaţi.
Totuşi, luni, prefectul Dorin Gligor le-a cerut, pentru a linişti spiritele, ca managerul şi directorul economic al unităţii spitaliceşti să-şi dea demisia. Se pare că managerul spitalului, dr. Mircea Marian, n-a mai rezistat presiunilor făcute asupra conducerii spitalului şi a demisionat din funcţie.

One thought on “Directorul Spitalului din Haţeg a demisionat

 • 12 noiembrie 2009 la 15:36
  Permalink

  Subiect:demisia directorului Marian Mircea

  Numele meu este Ramona Clep, sunt de profesie medic veterinar si intamplator il cunosc pe domnul dr. Mircea Marian, nu stiu daca si dumnealui pe mine, pentru ca un medic intra in contact cu foarte multi pacienti, sau cu rudele acestora, de altfel in astfel de conditii am fost si eu onorata sa-l cunosc. Dumneavoastra ati intrebat pe oricare din cei 18 protestatari, care dintre acestia vine in timpul concediului legal de odihna la serviciu? Va raspund eu, nici unul, dar dr. Marian vine. Vine sa-si consulte pacientii, cel mai adesea oameni simpli din comunele din jurul orasului Hateg, pentru ca cei cu staif, se indreapta spre spitale mai renumite, dar nu neaparat cu medici mai profesionisti. Oare in spatele celor 18, nu este cu totul altceva, nu sunt altfel de interese, oare nu vrea altcineva acest post? Am convingerea ca aproape toti bugetarii din tara aceasta si nu numai, sunt afectati financiar si oare e cazul sa faca toata lumea greava foamei sau proteste? Personal nu ma pricep nici la probleme politice, nici la cele financiare, dar de un lucru sunt sigura -DR. MARIAN MIRCEA ESTE UN PROFESIONIST.
  In articolul dumneavoastra scrie ceva amuzant” prefectul Dorin Gligor le-a cerut, pentru a linişti spiritele, ca managerul şi directorul economic al unităţii spitaliceşti să-şi dea demisia”. Daca ce-l care va fi pus in locul domnului dr. Marian Mircea, nu va face profesional ce a facut acesta , s-ar putea ca domnul prefect Gligor,sa-i ceara acestuia sa-si dea demisia pentru ca sa se linisteasca spiritele celor morti.
  Cu stima Ramona Clep

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.