Actualitate

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului a demisionat din funcţie

Sorina Popa

Ieri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, i-a convocat pe şefii de la direcţiile de sănătate publică pe care şi-a propus să-i schimbe din funcţie, deoarece vaccinarea contra rujeolei nu s-a făcut aşa cum trebuia.
A cerut să revină pe postul vechi
Delia Băda, directoarea DSP Hunedoara din luna mai 2017, a fost la şedinţa cu ministrul, împreună cu dr. Cecilia Birău, şef Departament Supraveghere Sănătate Publică din cadrul instituţiei. Întâlnirea a durat 10 minute la minister. Se pare că ministrul Bodog nu cunoaşte situaţia din teritoriu, când hotărăşte să ia măsuri care nu au nimic cu realitatea. Dovada este faptul că judeţul nostru nu a avut suficiente doze de vaccinuri, pentru că ministerul nu le-a furnizat. Deşi nu a fost vinovată de acuzele aduse de Bodog, Delia Băda a cerut să fie mutată înapoi pe postul de consilier juridic al DSP, fiindu-i acceptată cererea. În ceea ce priveşte funcţia de director adjunct al DSP Hunedoara, aceasta nu este ocupată, deci ministrul nu are pe cine să dea jos de pe acest fotoliu. „Monica Cânda este pe postul de director economic adjunct, deci nu are nici o legătură cu vaccinarea. Situaţia este în felul următor: directoarea a cerut să fie mutată pe vechiul post, iar noi am rămas momentan fără şef, până la numirea unei alte persoane. Monica Cânda rămâne director economic adjunct”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
Întâlniri cu medicii de familie şi la primării
Medicul Cecilia Birău, şeful Departamentului de Supraveghere Sănătate Publică din cadrul DSP Hunedoara, a declarat că instituţia a împrumutat sute de doze de vaccinuri contra rujeolei. „În ianuarie 2017, am avut 1.520 doze de vaccin, în februarie 160, în martie zero, în aprilie zero, în mai 2.390, în iunie 200. Am avut luni, când am împrumutat vaccinuri de la ale direcţii de sănătate publică din ţară. Nu am ţinut nimic în depozit, le-am dat toate medicilor de familie, care au vaccinat copiii. În perioada în care există o epidemie de rujeolă, vaccinarea trebuie făcută la 9 luni, la 12 luni şi la 5 sau la 6 ani. Am făcut şedinţe cu medicii de familie, pentru a-i informa, la primării am organizat întâlniri, dar au fost multe cazuri când părinţii au refuzat vaccinarea copiilor lor”, a afirmat dr.Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
Este necesară promovarea Legii vaccinării
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, ieri, în debutul şedinţei de guvern, că a cerut suplimentarea ordinii de zi cu Legea vaccinării, care va fi discutată în primă lectură. Ministerul Sănătăţii a arătat, în raportul privind vaccinarea, că este necesară promovarea legii vaccinării şi reorganizarea întregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, în condiţiile în care ”acoperirea vaccinală” a scăzut continuu în ultimii 10 ani. Ca urmare, rata deceselor provocate de rujeolă a fost, de la declanşarea epidemiei, de patru decese la 1.000 de cazuri, ”mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate de unu-două cazuri la 1.000 de copii”.

2 comentarii la „Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului a demisionat din funcţie

  • Cit sa va tot spun pestele se impute de la cap dar se curata de la coada,

  • Distinsa doamna si-a dat demisia deci, cel putin formal, si-a recunoscut fie vina, fie incompetenta. Asa ca s-a curatat…singura.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura