Directoarea liceului din Petrila poate scăpa de răspundere penală

03 accident-trecere-pietoni-599x475Maximilian Gânju

Directoarea liceului din Petrila, care a lovit cu maşina o femeie din localitate, chiar pe trecerea de pietoni, scapă de procesul penal, pentru că s-a împăcat cu victima aflată încă în spital. Poliţiştii încă mai fac cercetări în dosar, pentru că nu au primit şi declaraţia tinerei accidentate.

A lovit-o cu maşina pe zebră
Cecilia Livia Mitran, directoarea Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuşi” din Petrila, a lovit cu autoturismul său o tânără din localitate, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Accidentul în urma căruia femeia a fost rănită şi a ajuns pe patul de spital a avut loc în 3 februarie a.c. Poliţiştii din Petrila i-au întocmit dosar penal şoferiţei, pentru vătămare corporală, însă nu va mai răspunde penal, după ce s-a împăcat cu victima. Soţul acesteia a confirmat că a ajuns la o înţelegere cu directoarea liceului şi nu mai are pretenţii, astfel că victima nu se va îndrepta cu o plângere împotriva şoferiţei.
Mai multe zvonuri dădeau o ingerinţă a politicului în acest caz, însă poliţiştii din Petrila spun că nu este nimic adevărat. Drept dovadă şi cercetarea făcută la faţa locului, precum şi dosarul penal instrumentat conform procedurilor, după cum a precizat comisarul Ovidiu Zaharie, şeful Poliţiei Petrila. Acesta este completat de adjunctul său, care spune că cercetarea penală începută împotriva directoarei Mitran nu s-a încheiat, până când nu va fi audiată şi victima, care va declara în scris că nu se constituie parte vătămată. “Dosarul încă merge mai departe, soluţia o dă procurorul, pentru că poliţia nu poate da soluţie. În condiţiile în care se împacă,  se trimite dosarul cu propunere de clasare conform noilor coduri. Dacă procurorul constată că totul este bine, avizează soluţia. Partea vătămată trebuie să confirme şi în scris după ce iese din spital şi va fi audiată. Este dreptul ei dacă se împacă sau nu se împacă, dar până atunci dosarul este în lucru”, a declarat comisarul Alexandru Scafariu, adjunctul şefului Poliţiei Petrila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare