Directoarea DGASPC și-a prezentat demisia după condamnare

monica-georgescu-660 Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, şi-a prezentat demisia din funcţie după ce a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Decizia de încetare a raporturilor de muncă între fosta directoare a DGASPC şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a fost aprobată vineri de către consilierii judeţeni, în condiţiile în care Direcţia de Asistenţă Socială este subordonată instituţiei administrative.
“Este o cerere de încetare a raporturilor de muncă între doamna Georgescu şi Direcţia de Asistenţă Socială. Pe principiul simetriei, ea fiind numită prin hotărâre a Consiliului Judeţean, încetarea raporturilor de muncă se face tot prin hotărâre a CJ”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. El a arătat că la conducerea DGASPC Hunedoara va fi dispus un interimat pentru care va solicita un aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Apoi postul vacant va fi scos la concurs în conformitate cu prevederile legale.
Dosarul în care fosta directoare executivă a DGASPC Hunedoara a fost condamnată face referire la concursul pentru ocuparea acestui post. Potrivit procurorilor DNA Alba, Monica Georgescu şi-ar fi propus singură o parte din subiectele şi baremul de punctaj pentru a promova în funcţia de director general al instituţiei, în condiţiile în care la data concursului era împuternicită pe acelaşi post de conducere.
În acest dosar au mai fost condamnaţi fostul secretar al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Dan Daniel, care a primit trei ani de închisoare cu suspendare, şi doi funcţionari din cadrul CJ Hunedoara care au fost condamnaţi la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. (Sorin Blada, Agerpres)

One thought on “Directoarea DGASPC și-a prezentat demisia după condamnare

  • 31 octombrie 2015 la 9:31
    Permalink

    Probabil va fi numit Molot in locul ei ca doar hotii sunt acum pusi in functii publice.. Daca esti om cinstit …nu ai nici o sansa !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.