Directoarea Casei de Cultură din Petroşani, cercetată pentru înşelăciune

Livia Botici

Maria Albescu, directoarea Liceului „Apollonius“ şi a Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiţă” din Petroşani, împreună cu două angajate ale Asociaţiei pentru Promovarea Învăţământului European (APÎE), sunt cercetate penal, fiind acuzate de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Scrisoarea „angajaţilor”

Printr-o scrisoare adresată redacţiei MESAGERUL HUNEDOREAN, expeditorii, care se semnează „angajaţii Casei de Cultură”, relatează faptul că, în opinia lor, Maria Albescu „foloseşte instituţia Casei de Cultură doar în interesul buzunarului ei”. La această scrisoare, semnatarii au ataşat şi plângerea penală cu numărul 1.004, făcută împotriva directoarei Casei de Cultură, la Poliţia municipiului Petroşani. Plângerea este formulată de administratorul firmei SC Damia Building SRL, al cărei director general este Florian Francisc Dan, fostul soţ al Mariei Albescu. În această sesizare, se solicită ca Adela Traian, Carmen Rus şi Maria Albescu să fie cercetate pentru infracţiuni de furt, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, tăinuire dar şi pentru sustragere şi distrugere de înscrisuri. „La începutul lunii decembrie 2009, Adela Traian a emis în numele societăţii Damia Building, un număr important de facturi şi chitanţe aferente, către APÎE, a căror valoare este de aproximativ 100.000 lei. (…) Reprezentantul legal al acestei asociaţii este Maria Albescu. Facturile emise sunt fictive, fiind trecute, fie ca lucrări de amenajări interioare, care nu s-au efectuat niciodată, fie ca şi achiziţie de mobilier, fără ca societatea Damia Building să fi vândut vreodată mobilier, fie ca şi chirii către APÎE, ceea ce este imposibil, pentru că spaţiul în care noi funcţionăm aparţine Casei de Cultură a Sindicatelor din Petroşani. (…) Singura persoană care a beneficiat de contravaloarea acestor facturi este Maria Albescu, în calitate de preşedinte al APÎE”, se arată în plângerea penală.

Reclamată de soţ

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, dosarul de cercetare penală se află în lucru, iar cele trei femei sunt cercetate pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale, obiectul dosarului fiind constituit de 26 de facturi fiscale. Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, Maria Albescu susţine că totul este o răzbunare. „Reclamaţia este făcută de fostul meu soţ, care, după ce l-am luat cu opt clase şi l-am dat la şcoală, iar apoi l-am făcut director, acum vrea să se răzbune. El şi fosta mea soacră sunt cei care vor să se răzbune, pentru că acum, dacă am divorţat, nu mai au sacii în căruţă”, declară Maria Albescu, directoarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Curăţenie la Iscroni, pentru filmul lui Piţa

Autorităţile locale din Aninoasa au făcut curăţenie generală în colonia din Iscroni, după ce au aflat că regizorul român Dan

Jiul va juca în eşalonul trei

Finanţatorul Jiului, Alin Simota (foto), le-a spus angajaţilor clubului că va achita datoria de 150.000 de euro către foştii jucători,

„Mărgan”, aproape de prescrierea pedepsei

În data de 23 aprilie 2010, pe rolul instanţei de la Judecătoria Deva, a intrat un dosar pe numele lui...

Închide