Comunitate

Direcția Silvică Hunedoara, coordonator al investițiilor prin PNRR

Direcția Silvică Hunedoara este una din cele opt direcții silvice ju­dețene incluse în contractul de finanțare încheiat între Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în ca­litate de coordonator de investiții pen­tru Planul Național de Redresare și Reziliența-PNRR și Regia Națio­nală a Pădurilor – Romsilva.
„În cadrul acestui contract de fi­nan­țare va fi realizat proiectul „Corectarea Torenților Fetița Mare”. Lucrările cons­tau în amenajarea formațiunilor to­rențiale din bazinetul forestier cu ace­lași nume din raza ocolului Silvic Petroșani, UAT Petrila. Obiectivul con­tinuă o serie din cele similare exe­cu­tate în ultimii 30 de ani în cadrul Direc­ției Silvice Hunedoara pe afluenți ai unor râuri cunoscute, cum ar fi: Grădiște, Sibișel, Dobra, Valarița-Cerna, Râu Bărbat, Strei, Jiul de Est și Jiul de Vest.
Lucrările de corectare a torenților fac parte din categoria lucrărilor hidro­tehnice și au rolul de a atenua efectul viiturilor, protejând obiective fores­tiere dar și sociale din cadrul comu­ni­tă­ților situate în aval”, a spus Radu Apolzan de la Direcția Silvică Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura