Sport

Din rău, în mai rău! De ce i-a fost frică, n-a scăpat!

Simona Halep (foto) (31 de ani), sportivă aflată de aproape 9 luni în stare de suspendare provizorie pentru dopaj, a primit o nouă veste de coș­mar! Asociația Tenisului Feminin (WTA) a dat publicității noul clasa­ment, iar românca a ieșit din Top 50.

A picat încă 4 poziții
Halep se temea că va părăsi elita tenisului mondial din cauza întârzierii procesului, iar inevitabilul s-a produs luni, 3 iulie! După mai bine de 10 ani, Simona Halep a părăsit Top 50 WTA. Simona Halep ocupă locul 54 mondial în noul clasament, aflându-se cu patru poziții mai jos decât săptămâna tre­cută! Românca a fost devansată de sportive aflate în reve­nire de for­mă, precum Bianca Andreescu (Canada, 50 WTA) sau Camila Giorgi (Italia, 48 WTA). Halep nu a mai fost în afara pri­melor 50 de jucătoare ale lumii din data de 9 iunie 2013, atunci când a ocupat locul 58 WTA. În anul res­pectiv, în care a cucerit nu mai puțin de șase titluri WTA, Simona și-a înce­put ascen­siunea în circuitul profesionist.
Fără respect
Simona Halep a fost o prezență constantă pe lista favoritelor la tur­neele de Grand Slam, dar eleva lui Patrick Mouratoglou și-a pierdut acest statut, din cauza suspendării pentru dopaj! În momentul în care a primit în­ști­ințarea că a picat testul anti-doping, Halep se afla pe locul 9 mondial. Halep, aflată acum în spatele Irinei Begu (30 WTA) și Soranei Cîrstea (37 WTA) în ierarhia mondială, consi­deră că i s-a făcut o mare nedreptate. În ultimul mesaj pe care l-a transmis în spațiul public, Simona s-a plâns că a pierdut punctele din cauza Agenției pentru Integritate (ITIA), care nu i-a acordat șansa de a se apăra, până săptămâna trecută: „Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni. Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în cla­sament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale. Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’”, a spus Simona Halep.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura