Din nou, protest la ICSH

25 august 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Sorina Popa

La nici o lună de când au protestat, salariaţii de la ICSH Hunedoara s-au răzvrătit din nou, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp. Ieri dimineaţă, peste 100 de muncitori au ieşit în curtea intreprinderii, oprind lucrul pentru câteva ore.


Ei susţin că trebuiau să primească lefurile încă de acum două săptămâni. „Trebuia să luăm banii în data de 13 august, dar nici astăzi nu am primit salariul, în condiţiile în care şi acesta este diminuat cu 20 la sută. Răspunsul conducerii a fost că nu sunt bani”, a declarat Marin Cirpa, unul dintre protestatarii de la SC ICSH SA Hunedoara. El a menţionat că angajaţii mai solicită asigurarea condiţiilor de lucru, scule şi echipamente de protecţia muncii. După trei ore de protest, salariaţii au fost anunţaţi, că s-au găsit resursele pentru plata lefurilor.

„Suntem cu datoriile la zi”
Contactat, directorul general al ICSH, Dan Deheleanu, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „e adevărat, salariile au fost întârziate, dar nu cu două săptămâni, ci doar cu şapte zile. Am preluat conducerea firmei de o lună şi suntem într-un fel de reorganizare. Dar, am reuşit, astăzi (n.r.-ieri) să achităm salariile. Este pentru prima, în ultimii doi ani, când suntem la zi cu restanţele. Nu este normal să se protesteze astfel. Sunt unii care instigă muncitorii să oprească lucrul. Asta ne afectează contractele care le avem în derulare”, a afirmat directorul general al ICSH.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cineva spune:

    Au fost doua saptamani intarziere, nu una…si daca nu se protesta, mai trecea pana s-ar fii dat banii…in 28 trebuie sa se dea avansurile in mod normal, ia sa vedem cand le vor primii angajatii de fapt!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ, pe locul 12 la salariu

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), se poate considera fericit. Este preşedinte peste un judeţ destul de sărac,...

I-a furat tot aurul

Un pensionar, de 60 de ani, din Deva, a rămas fără mai multe bijuterii de aur, în valoare de 15.000...

Salt „tehnologic” şi calitativ în arbitraj

Cei aproape 80 de arbitri din lotul judeţean sunt gata de startul noului sezon, după ce au fost supuşi, în...

Închide