Politica si administratie

Din cei trei candidaţi presupuşi ai ALDE, nici unul nu-şi confirmã candidatura

05-georgeta-barabas-protectia-mediului-8  Natalia Bumbac

Organizaţia ALDE Hunedoara este în plin proces de selecţie a candidaţilor pentru alegerile locale. Dar, înainte ca reprezentanţii partidului să anunţe oficial cine sunt cei care vor fi lansaţi în bătălia electorală, în mediul online din judeţ au apărut informaţii conform cărora la Primăria Deva ar urma să candideze Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara, iar la Primăria Hunedoara, Liliana Ţolaş, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva. Şi pentru Nelu Ardelean, copreşedintele ALDE Deva, directorul Teatrului de Artă Deva, s-a găsit un post pentru care să candideze, acesta urmând să fie primul pe lista consilierilor judeţeni, conform informaţiilor apărute în presă.

„Prefer varianta candidaturii independente”
Cu privire la informaţiile vehiculate în presă, Georgeta Barabaş a afirmat că nu exclude o candidatură la Primăria Deva, doar că ar prefera varianta candidaturii independente. „Am avut discuţii cu mai multe partide, nu doar cu ALDE. Dacă ar fi să aleg, aş merge pe o candidatură independentă. Dacă tehnic, această variantă nu ar fi posibilă, m-aş gândi foarte bine înainte să aleg un partid. În prezent nu sunt membru al vreunei formaţiuni politice. Am făcut parte din PSD între 2003 şi 2009, înainte de această perioadă şi după, nu am mai fost membru în nici un alt partid”, a afirmat Georgeta Barabaş, directorul APM Hunedoara. Georgeta Barabaş a fost purtător de cuvânt al PSD  Hunedoara, în perioada în care preşedinte interimar al organizaţiei judeţene social-democrate a fost Mihai Tănăsescu, ministru de Finanţe în Guvernul Năstase. A mai fost consilier al ministrului Mediului, Rovana Plumb.

05-tolas-32„Nu m-am decis dacă voi mai candida”
Despre posibila candidatură la Primăria Hunedoara, Liliana Ţolaş ne-a declarat că nu este o informaţie corectă şi că se gândeşte dacă va mai candida în acest an pentru vreo funcţie în administraţie. „Am citit pe un site de ştiri despre candidatura mea la Primăria municipiului Hunedoara. Răspunsul oficial este că nu am luat nici o decizie în acest sens, nu este o informaţie corectă. În prezent, nu sunt membru de partid, sunt consilier judeţean independent. Analizez dacă voi mai candida în 2016 pentru o funcţie în administraţie. Am avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor partidelor, cu excepţia PSD, dar nu am avut nici o discuţie pentru o candidatură la Primăria Hunedoara”, a afirmat Liliana Ţolaş, directorul MCDR Deva.

05-Nelu-Ardelean„Candidez pe două liste”
Şi copreşedintele ALDE Deva, Nelu Ardelean, a infirmat faptul că va candida primul pe lista de consilieri judeţeni, în schimb ne-a spus că va juca un dublu rol la alegerile locale. „Nu este nimic stabilit, informaţia este eronată. Voi fi pe lista de consilieri judeţeni şi pe lista de consilieri locali ai municipiului Deva. Listele au fost întocmite în ordine alfabetică. Dat fiind faptul că numele meu începe cu «A», de acolo s-ar putea să fi apărut supoziţii că aş fi primul. Nu voi candida pentru Primăria Deva”, a afirmat Nelu Ardelean, copreşedintele ALDE Deva. Întrebat de ce se numără printre cele trei propuneri de candidaţi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, din moment ce nu-şi doreşte să candideze, Nelu Ardelean a spus că: „trebuia să propunem trei oameni, care să tragă lista”.

Cine negociază în numele ALDE Hunedoara?
Dacă Georgeta Barabaş şi Liliana Ţolaş au afirmat că au fost contactate de reprezentanţii ALDE Hunedoara, liderii judeţeni ai partidului, Marian Muntean şi Marius Sanfirişca, au declarat că iniţiativa nu a fost a lor. Cei doi au mai spus că nu au discutat cu Liliana Ţolaş sau Georgeta Barabaş despre o eventuală candidatură a lor la primăriile municipiilor Deva şi Hunedoara. Întrebaţi despre cine ar fi putut să-şi asume acest rol şi dacă este vorba despre Mircea Moloţ, care s-a recomandat drept strategul ALDE Hunedoara, ambii au declarat că nu au nici o informaţie în acest sens.
Marian Muntean şi Marius Sanfirişca au adăugat că şi-ar dori ca în partidul pe care-l conduc să adere oameni valoroşi şi profesionişti, aşa cum sunt Georgeta Barabaş şi Liliana Ţolaş. De menţionat este faptul că atunci când au fost făcute publice propunerile de candidaturi din partea ALDE Hunedoara pentru Primăria Deva, copreşedintele ALDE Deva, Emanuel Clej, a făcut o precizare importantă. Acesta a declarat că dintre cei trei candidaţi propuşi pentru Primăria Deva, el, Marian Muntean şi Nelu Ardelean, în final s-ar putea să fie desemnat un al patrulea, adică o persoană neinclusă pe respectiva listă.

One thought on “Din cei trei candidaţi presupuşi ai ALDE, nici unul nu-şi confirmã candidatura

  • Ar fi bine sa mearga Barabas la primaria Deva, pentru ca din acea pozitie nu ar mai putea sa contribuie decisiv la distrugerea naturii in judet. Dar, daca ramane la APM sefa Costinas, sefa de la avize care-i impartaseste aversiunea fata de natura, nu se va schimba nimic si macelul ilegal va continua.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura