Din ce comisii parlamentare fac parte aleşii hunedorenilor

11 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

După preluarea mandatelor de senatori şi deputaţi, parlamentarii hunedoreni au fost repartizaţi fiecare în comisiile permanente ale Legislativului din care vor face parte pe perioada celor patru ani. În funcţie de pregătirea profesională şi de competenţele pe care le au, aleşii hunedorenilor au ajuns în comisiile profilate pe anumite domenii.

Fiecare în domeniul său
Cei trei senatori din judeţ vor fi prezenţi în şase comisii permanente ale Senatului, în unele având chiar funcţii de conducere. Astfel, Carmen Eleonora Hărău, senator PNL, a fost repartizată în două comisii. Prima este cea de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, unde are calitatea de membru simplu. Cea de-a doua este Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, unde ocupă postul de vicepreşedinte. Aflat la primul mandat de parlamentar, generalul Viorel Sălan, fostul şef al jandarmilor hunedoreni, va fi, bineînţeles, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului. A doua comisie unde Viorel Sălan, senator PSD, va îndeplini rolul de vicepreşedinte, este Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor CEDO. Colegul său, senatorul PSD Cristian Resmeriţă, va activa în Comisia pentru mediu ca simplu membru. Iar, în Comisia pentru cultură şi media, parlamentarul hunedorean are funcţia de secretar.

Şase deputaţi în şase comisii
La Camera Deputaţilor, şase deputaţi hunedoreni vor activa în şase comisii permanente. Deputatul PSD Natalia Intotero face parte din Comisia pentru politică externă, unde are postul de vicepreşedinte. Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, a optat pentru Comisia pentru administraţia publică şi amenajarea teritoriului, unde are funcţia de vicepreşedinte. Din aceeaşi comisie face parte şi deputatul hunedorean Sorin Marica, având calitatea de membru. Ilie Toma, fost director la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, în prezent deputat PSD, va activa ca membru în Comisia pentru industrii şi servicii. Colegul său de la ALDE, Marius Surgent, a fost cooptat în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Şi, în final, deputatul PNL Lucian Heiuş face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, un domeniu care are legătură cu activitatea sa trecută.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Băniţa, mulţumit de situaţia încasărilor

Comparativ cu cei din mediul urban, oamenii de la sat se pare că sunt cu mult mai conştiincioşi în ce...

„20 de ani de literatură” marca EMIA

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”, împreună cu Asociaţia Culturală „Emia”, a organizat, ieri, la Sala de Lectură, un eveniment cultural special....

Pe drumul către Lelese se poate circula

Primarul comunei Lelese, Ciprian Achim (foto), face apel către şoferii care se deplasează în zonă şi ştiu că autoturismele lor...

Închide