ActualitateFlash

Din cauza unei hotărâri luate pe vremea când era condus de Moloţ. Consiliul Judeţean ar putea plăti daune de 48 milioane de euro

02 consiliul judetean HunedoaraOana Mihnea

Urmează să cadă bomba la Consiliul Judeţean Hunedoara. Din cauza unei hotarâri din vremea când jupân peste judeţ era Mircea Moloţ, administraţia judeţeană ar putea fi nevoită să plătească bani grei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apazor (ADI Apazor), drept despăgubire.

O poveste mai veche revine în actualitate
În judeţ, pe lângă ADI Aqua Prest, cu operatorul de apă-canal ApaProd SA Deva şi  ADI Apă Valea Jiului, cu opertorul ApaServ Valea Jiului, în zona Orăştiei mai funcţionează şi ADI Apazor Orăştie, având operator firma Goscom SA Orăştie. Această asociaţie deserveşte municipiul Orăştie şi cinci comune: Mărtineşti, Turdaş, Rapoltu Mare, Orăştioara de Sus şi Beriu. În anul 2012, pe când la conducerea CJ se afla fostul preşedinte Mircea Moloţ, administraţia judeţeană a trebuit să întocmească master-planul pentru posibilitatea accesării fondurilor europene. În acea perioadă, în ciuda presiunilor făcute de Moloţ şi echipa sa de la conducerea Consiliului Judeţean asupra ADI Apazor ca ea să devină parte integrantă a ApaProd SA Deva, pentru o mai bună supraveghere a activităţii, Consiliul Local Orăştie nu a aprobat includerea asociaţiei în ApaProd. Aşa stând lucrurile (în semn de răzbunare !??), Consiliul Judeţean nu a inclus şi  ADI Apazor, cu zona Orăştiei, în master planul de dezvoltare al judeţului cu fonduri europene, aşa cum a făcut cu restul. Prin urmare, ADI Apazor Orăştie nu a putut să acceseze fonduri europene pentru realizarea de investiţii şi a bătut pasul pe loc.

Disputa a ajuns în instanţă
Sătulă de atâta bătaie de joc, anul trecut, asociaţia de la Orăştie a luat o decizie radicală şi a dat Consiliul Judeţean în judecată. În luna octombrie a anului 2015, la Tribunalul Hunedoara s-a înregistrat un dosar, având drept reclamant ADI Apazor şi pârât Consiliul Judeţean Hunedoara. Abia în primele zile ale anului curent a fost fixat primul termen de judecată, însă magistraţii au decis să amâne cauza pentru a studia înscrisurile depuse la dosar. Instanţa a fixat următorul termen de judecată pentru 3 februarie a.c. Partea cea mai interesantă abia acum vine, deoarece asociaţia cere Consiliului Judeţean 48 de milioane de euro drept despăgubire pentru că în toţi aceşti ani nu a avut şansa la dezvoltare. Ar fi vorba despre suma pe care operatorul a pierdut-o de la Uniunea Europeană, din cauza faptului că nu a fost inclus în master plan. Nu ne rămâne decât să vedem care este hotărârea instanţei şi cine va ieşi învingător.

4 comentarii la „Din cauza unei hotărâri luate pe vremea când era condus de Moloţ. Consiliul Judeţean ar putea plăti daune de 48 milioane de euro

  • Iată că apar noi și noi nemernicii marca Purcel. Mai are tupeul să susțină că a promovat interesul public. Doamne Dumnezeule, când vom scăpa de acest nemernic ?

  • Din pacate, stapanul judetutului asa a facut cu Uricani si Lupeni.Voi , presa ce-ati facut?Au trecut CINCI ANI? De ce atunci nimeni n-a zis nimic?

  • Pai eu inteleg de aici ca ADI Apazor Orastie nu a vrut sa faca parte din ApaProd si implicit din master plan.
    Acum se plang ca nu au avut parte de finantare? De ce nu au depus singuri proiecte de finantare daca nu au vrut cu Molot?

  • Dar firmele trebuiau neaparat sa se uneasca pentru a primi fonduri europene ? fondurile se dau pentru proiecte nu pentru firme. Probabil, Purcel s-a razbunat pe ei si nu i-a inclus in proiect pentru ca nu au acceptat tutela lui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura