Din cauza ilegalităţilor constructorului şi a lucrărilor de mântuială, Reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara costă dublu

Sorina Popa

Modernizarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara trenează de ani buni. Lucrările de mântuială, dar şi ilegalităţile făcute de constructorul care a câştigat licitaţia, au dus la situaţia în care primarul Dan Bobouţanu a realizat Pietonala, iar Casa de Cultură nu a fost reabilitată.

”O datorie morală”
Reamintim că în urmă cu mai mulţi ani, Consiliul Judeţean a preluat în administrare clădirea, pentru a o reabilita. Trebuia să fie reabilitată şi apoi, predată înapoi municipiului Hunedoara. Lucrurile s-au împotmolit şi nu s-a făcut asta.
”Este o datorie morală a Consiliului Judeţean de a face Casa de Cultură din municipiul Hunedoara. Am investit la Spitalul Judeţean Deva, în Orăştie, împreună cu muzeul devean, în Valea Jiului, e necesar să facem investiţii şi în municipiul Hunedoara. Este realizată Pietonala, o construcţie excepţională. În aceste condiţii, sunt convins că în acest an demarăm lucrările de reabilitare la această clădire”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
”În şedinţa din 31 mai 2019 vom aproba nota conceptuală actualizată şi tema de proiectare. Sperăm să aprobăm indicatorii economici în luna iunie, iar apoi să scoatem la licitaţie proiectarea şi executarea lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Vom relua de la început toate lucrările”, a spus Costel Avram.

Mută şi biblioteca aici
Sunt lucrări care nu au fost prinse prima dată în reabilitare, iar acum lucrurile vor fi făcute aşa cum trebuie. Se ştie că în cazul reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara există pe rol şi un dosar penal, deoarece nu au fost executate lucrări care au fost plătite, lipseşte rezervorul de apă, plătit de asemenea şi el, şi alte ilegalităţi. Firma constructoare a intrat în faliment şi, uite aşa, am ajuns la situaţia în care edificiul cultural nu a fost modernizat nici până astăzi.
Primarul Dan Bobouţanu susţine că a fost finalizată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) în acest caz. ”În urma expertizei tehnice s-a stabilit că deşi iniţial era nevoie de aproape 9 milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură, acum trebuie investiţi 17,5 milioane de lei. Vom muta şi biblioteca municipală în clădirea Casei de Cultură”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Balşa: deşeurile menajere, gestionate de operatorul specializat

Comuna Balşa are serviciu de salubritate activ, deşeurile menajere fiind ridicate sâmbăta, de două ori pe lună, de către operatorul...

Oferta operatorului Apa Prod pentru elevi

Operatorul judeţean Apa Prod a venit în întâmpinarea elevilor şi a fost prezent la Târgul ofertelor educaţionale. Târgul, organizat de...

Insemex Petroşani: medalii şi diplome la Euroinvent 2019

Sub auspiciile Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Inventatorilor – IFIA, recent, la Iaşi s-a desfăşurat unul dintre cele mai mari evenimente...

Închide