Comunitate

Dimineţi cu autoturisme blocate la scară

04 Parcare piata DEVA (1)
Nicolle Ebner
 
Locuitorii blocului din vecinătatea Complexului Comercial Piaţa centrală Deva sunt revoltaţi de faptul că, dimineaţa, nu-şi pot mişca autoturismele parcate în faţa scărilor, din cauza maşinilor care fac aprovizionarea precupeţilor sau a firmelor care funcţionează în complexul comercial.
Nu pot pleca la serviciu
Odată cu apariţia complexului comercial, s-a dus şi liniştea proprietarilor din blocul la parterul căruia se află o mulţime de alte spaţii comerciale. Chiar dacă noua piaţă le oferă o privelişte mult mai civilizată, a eliminat mirosurile neplăcute şi a adus mult mai multă curăţenie, devenii se plâng de faptul că, în special dimineaţa, când sunt mai grăbiţi să plece la serviciu, strada din spatele blocului lor este blocată de maşinile cu marfă. Proprietarii spun că, din cauza spaţiului foarte strâmt, nu-şi pot scoate maşinile din parcările blocului, fiind nevoiţi să apeleze la serviciile firmelor de taxi, sau, dacă timpul le permite, la mijloacele de transport în comun. Iniţial, oamenii au crezut că situaţia este întâmplătoare, şi nu au avut nici un fel de reacţie de revoltă. În final, şi-au dat seama că şoferii nu au nici o urmă de respect faţă de locuitorii din zonă, ba mai mult, au devenit şi obraznici, aşa că au reclamat situaţia la primărie şi au cerut ajutorul consilierilor locali.
Argumente pro şi contra
Rezolvarea problemei este mai complicată decât pare la prima vedere, din cauza statutului căii de acces creată între piaţă şi blocul de pe B-dul Decebal. Nu se ştie dacă este alee sau stradă. Dacă este stradă, agenţii comunitari nu pot aplica sancţiuni, iar dacă este alee, nu pot interveni decât comunitarii. Şi pentru că nu se ştie ce este, nu intervine nimeni pentru sancţionarea celor care parchează neregulamentar. Totuşi, „vom verifica dacă sunt indicatoare de oprire interzisă în afara riveranilor şi dacă proprietarii au contracte de închiriere a parcărilor pe care le folosesc. În cazul în care există astfel de contracte, atunci vom aplica amenzi celor care încurcă circulaţia”, afirmă viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura