Dieta în steatoza hepatică (1)

15 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sănătatea din bucate

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ficatul gras sau steatoza hepatică este o boală care se caracterizează  prin acumularea de grăsimi (acizi graşi şi trigliceride) în celulele hepatice.
Este o boală foarte răspândită în rândul oamenilor şi care din păcate nu prea este băgată în seamă din cauză că „nu doare“ (spun pacienţii) de cele mai multe ori. Ficatul este al doilea organ mai mare după piele şi unul din cele mai importante din corp, pentru că participă la digestie şi la buna metabolizare a tuturor substanţelor care intră în corp (bune şi rele), având diferite funcţii vitale… este de fapt „laboratorul“ corpului nostru. Din păcate, nu-i acordăm importanţa necesară, date fiind concluziile rezultate în urma anchetei nutriţionale pe mai mulţi pacienţi, care ne arată cât de puţin evaluăm ceea ce mâncăm… orice, când ne este foame, fără să ţinem cont că ficatul încearcă să desfacă, toate toxinele, să le dea un sens, ca apoi să devină confuz. Ce facem cu ele? …să le elimine cu maximum de energie sau să le depună sub formă de grăsimi pe organele interne şi în ţesutul adipos… Corpul nostru ar trebui să fie un templu, dar noi excelăm în obiceiuri nocive şi un stil de viaţă dezechilibrat… Dieta în cazul ficatului gras nu este foarte departe de o dietă echilibrată şi variată, bogată în alimente proaspete şi sănătoase şi săracă în grăsimi saturate (din produsele animale) ca şi în cazul persoanelor obeze sau supraponderale. Se merge pe o alimentaţie bogată în fibre alimentare – 20-30g/zi (în cazul în care nu există simptome acute ca dureri şi reacţii pancreatice) şi grăsimi de tipul omega 3 din uleiul de in şi peşte, dar şi grăsimi mononesaturate din uleiul de măsline adevărat, presat la rece şi avocado. (va urma)

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mai mulţi liberali urmează iniţiativa lui Carmen Hărău şi semnează un angajament public

După ce Carmen Hărău (foto) a semnat un acord în acest weekend, prin care anunţă că îşi va da demisia...

Şedinţă de… adio

Consilierii locali din Deva şi-au făcut-o cu mâna lor, cum s-ar spune. Şi cu unanimitate de voturi. Iar pentru a...

Agreată de cetăţeni, dar nu şi de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, ieri, către Curtea Constituţională a României (CCR), o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind eliminarea...

Închide