DHS Corvin MTB 2016, eveniment desfăşurat doar pe jumătate

2. DHS Corvin MTB 20 iulie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

A patra ediţie a interesantei competiţii de ciclism cross-country DHS Corvin MTB a avut probleme de organizare din cauza vremii nefavorabile. Astfel, la finalul săptămânii trecute au avut loc întrecerile doar pentru traseul XCO, cele pentru traseul XCM fiind amânate pentru data 30 iulie.
Întreceri doar pe traseul mai dificil
Vremea nefavorabilă a dat peste cap planurile organizatorilor DHS Corvin MTB, competiţie de ciclism cross-country ce s-a desfăşurat în zona din Castelului Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul a fost organizat de  Grupul DHS împreună cu CS Corvinia, Consiliul Judeţen Hunedoara şi Primăria municipiului Hunedoara. Astfel, la finalul săptămânii trecute au avut loc întrecerile din traseul XCO, care a fost unul cu dificultate maximă, în lungime de trei kilometri, cu diferenţă de nivel de 90 de metri iar participanţii au fost nevoiţi să susţină minimum cinci ture. Acesta s-a desfăşurat în jurul şi în interiorul curţii Castelului Corvinilor, fiind împărţit în două categorii, amatori şi elite.
Astfel, în clasamentul open amatori s-a impus Ciprian Comişan, în 58 de minute şi 2 secunde, urmat de Timotei Păcurar, în 59 de minute şi 16 secunde şi Andrei Calancea, în 59 de minute şi 56 de secunde. Pe categorii de vârstă şi sex, câştigătorii au fost Alexandru Bican (masculin 15-18 ani); Ciprian Comişan (masculin 19-29 ani); Robert Kovacs (masculin 30-39 ani); Francisc Sarosi (masculin 40-49 ani); Suzane Hillbert (feminin open şi feminin 19-29 ani) şi Doina Titei (feminin 30-39 ani).
La categoria elite, în clasamentul open s-a impus Lucian Logigan, cu timpul de o oră, 42 de minute şi 40 de secunde, urmat de Ovidiu Oprea, cu timpul de o oră, 45 de minute şi 46 de secunde şi Alexandru Stancu, cu timpul de o oră, 50 de minute şi 3 secunde. Lucian Logigan a câştigat şi categoria elite masculin, învingătorii la celelalte categorii fiind Monica Cojocaru (elite feminin); Karina Kubat (juniori feminin), Jozsef Malnasi (juniori masculin); Andreea Ionescu (cadeţi feminin); Ciprian Jitaru (cadeţi masculin) şi Vlad Dascălu (Under 23).
Probele din traseul XCM, Hobby şi Race, trebuiau să se dispute duminică, 17 iulie. Însă, din cauza vremii nefavorabile nu s-au putut desfăşura şi au fost amânate pentru data de 30 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.