Politica si administratie

Devenii sfideazã criza economicã

05 andrei-muresanu-cluj

Nicolle Ebner

 Un devean, proprietar al unui teren situat în zona Archia-Cristur, având o suprafaţă de aproape 43 de hectare, a cerut Primăriei Deva elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pe care intenţionează să construiască un adevărat cartier de case şi blocuri.

Cartier nou pe 43 ha
PUZ-ul va fi eliberat pentru construirea în zona Archia-Cristur de case (demisol-parter-mansardă) blocuri (demisol-parter şi două etaje), spaţii comerciale, bar cu terasă, sală de bowling, un azil de bătrâni, spaţiu de joacă pentru copii. Cererea proprietarului celor 43 de ha de teren a fost aprobată de către consilierii locali, în şedinţa de miercuri, 24 iunie.

Ansamblu rezidenţial – 32 de case
Aleşii locali nu s-au opus nici solicitării de aprobare a documentaţiei urbanistice faza PUZ pentru construirea unui ansamblu rezidenţial format din 32 de locuinţe familiale (demisol-parter-mansardă), ce urmează a fi construit în zona Archia-Bejan, pe o suprafaţă de aproape 11 ha. Proiectul prevede, în prima fază, realizarea unui ansamblu format din 17 locuinţe familiale, accese carosabile şi pietonale, parcare, plantaţii de pomi fructiferi şi zonă verde, iar pentru ca mobilarea zonei să fie posibilă conform proiectului, a fost nevoie de trecerea celor aproape 11 ha de teren proprietate personală, din teren agricol, în zonă rezidenţială.

Asociaţie de proprietari extinde numărul de camere
O premieră o constituie solicitarea venită din partea Asociaţiei de Proprietari nr. 381 din Deva, care prevede extinderea celor 115 camere ale căminului de pe Aleea Romanilor cu câte o încăpere, de la parter, până la ultimul etaj (IV), spaţiile nou create având destinaţia de băi şi bucătării. Pentru extinderea imobilului, asociaţia de proprietari a concesionat din domeniul public 284 metri pătraţi de teren.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.