Sport

Devenii, în top şi la karate WKC

Ciprian Marinuţ

Sportivii de cluburile Heian Deva (afiliat la F.R. Eur&Ka) şi Kihon Deva (afiliat la F.R. WKC) au obţinut rezultate valoroase la Cupa României, organizată la Braşov de Federaţia Română de Karate WKC. (World Karate Conference).

Specialişti în kata

Puşi în situaţia de a concura cu sportivi „adepţi” ai unui stil diferit, dar înrudit, karatiştii de la clubul Heian Deva s-au adaptat destul de bine rigorilor şi diferenţelor de regulament şi tehnică, reuşind patru clasări pe podium. Sportivii pregătiţi de sensei Marius Biji au obţinut trei medalii la kata (luptă cu un adversar imaginar) şi una singură la kumite (luptă cu adversar real), într-o competiţie foarte puternică, la care au fost prezenţi 624 de sportivi de la 83 de cluburi.

Cel mai bine s-a prezentat Victor Kutaba, el fiind singurul care a fost pe podium şi la kata şi la kumite. „Victor a avut o grupă foarte dificilă la categoria şapte-opt ani. El s-a clasat pe locul doi la kata şi pe locul trei la kumite, în urma unor prestaţii valoroase. Campioanele europene Andra Daniliuc şi Sabrina Groza (n.r. – categoria 15-17 ani) au punctat doar la kata, Andra obţinând aurul, iar Sabrina argintul. Am avut şi o sportivă descalificată, pentru că a executat diferit o tehnică. Oricum, pentru noi, care suntem afiliaţi la o altă Federaţie şi ne antrenăm după alt regulament, rezultatele sunt excelente, întrucât scopul nostru a fost acumularea de experinţă competiţională”, a spus Marius Biji.

Rezultate bune la Cupa României de la Braşov au avut şi sportivii de la Kihon Deva, pregătiţi de Dorel Gârbău. Iulia Tabac a obţinut aurul la kata, la categoria 9-10 ani, iar Alexandru Andrei a obţinut medalia de bronz la kata, categoria 13-14 ani.

Karatiştii de la Heian Deva vor concura, duminică, la Reşiţa, la Campionatul Naţional Şcolar, competiţie interstiluri, organizată de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu toate federaţiile de karate din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura