Devenii, în top şi la karate WKC

17 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Sportivii de cluburile Heian Deva (afiliat la F.R. Eur&Ka) şi Kihon Deva (afiliat la F.R. WKC) au obţinut rezultate valoroase la Cupa României, organizată la Braşov de Federaţia Română de Karate WKC. (World Karate Conference).

Specialişti în kata

Puşi în situaţia de a concura cu sportivi „adepţi” ai unui stil diferit, dar înrudit, karatiştii de la clubul Heian Deva s-au adaptat destul de bine rigorilor şi diferenţelor de regulament şi tehnică, reuşind patru clasări pe podium. Sportivii pregătiţi de sensei Marius Biji au obţinut trei medalii la kata (luptă cu un adversar imaginar) şi una singură la kumite (luptă cu adversar real), într-o competiţie foarte puternică, la care au fost prezenţi 624 de sportivi de la 83 de cluburi.

Cel mai bine s-a prezentat Victor Kutaba, el fiind singurul care a fost pe podium şi la kata şi la kumite. „Victor a avut o grupă foarte dificilă la categoria şapte-opt ani. El s-a clasat pe locul doi la kata şi pe locul trei la kumite, în urma unor prestaţii valoroase. Campioanele europene Andra Daniliuc şi Sabrina Groza (n.r. – categoria 15-17 ani) au punctat doar la kata, Andra obţinând aurul, iar Sabrina argintul. Am avut şi o sportivă descalificată, pentru că a executat diferit o tehnică. Oricum, pentru noi, care suntem afiliaţi la o altă Federaţie şi ne antrenăm după alt regulament, rezultatele sunt excelente, întrucât scopul nostru a fost acumularea de experinţă competiţională”, a spus Marius Biji.

Rezultate bune la Cupa României de la Braşov au avut şi sportivii de la Kihon Deva, pregătiţi de Dorel Gârbău. Iulia Tabac a obţinut aurul la kata, la categoria 9-10 ani, iar Alexandru Andrei a obţinut medalia de bronz la kata, categoria 13-14 ani.

Karatiştii de la Heian Deva vor concura, duminică, la Reşiţa, la Campionatul Naţional Şcolar, competiţie interstiluri, organizată de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu toate federaţiile de karate din ţară.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Antrenori de… naţională

Priceperea şi competenţa a trei antrenori hunedoreni sunt recunoscute la nivel naţional, dovadă că pe lângă echipele de club din...

La Hărţăgani, tradiţia continuă

Satul Hărţăgani, din comuna Băiţa, este cunoscut ca o comunitate cu o bogată şi veche tradiţie folclorică, nu doar pe...

Liliana Ţolaş are proiecte viabile pentru haţegani şi pãdureni

Consilierul judeţean Liliana Ţolaş şi-a depus, luni, candidatura din partea Partidului Social Democrat, în alegerile parţiale din 5 decembrie, pentru...

Închide