Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!

29 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Primăria Deva a deschis un cont de solidaritate la Trezoreria Deva.

Cetăţenii şi firmele care doresc să sprijine financiar persoanele care aparţin anumitor grupuri vulnerabile pot face donaţii în contul de solidaritate RO52 TREZ36621370201XXXXX, deschis la Trezoreria Deva, beneficiar Municipiul Deva, cod fiscal 4374393.
Prin persoane care fac parte din grupurile vulnerabile se întelege: persoane vârstnice, persoane adulte încadrate într-un grad de dizabilitate, persoane fără adăpost, persoane beneficiare ale venitului minim garantat, persoane inactive pe piaţa muncii, tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, familii monoparentale etc.
Banii care se vor aduna în contul de solidaritate mai sus menţionat vor fi gestionaţi de către Direcţia de Asistenţă Socială Deva şi vor fi utilizaţi pentru a sprijini aceste persoane cu: alimente, medicamente şi produse de îngrijire personală.
De asemenea, în funcţie de sumele care se vor aduna în acest cont, vom suplimenta fondurile pentru completarea stocului de echipamente de protecţie pentru medicii, asistentele şi personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru paramedicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD-Salvital, precum şi pentru achiziţionarea de servicii de cazare a medicilor relocaţi de la alte unităţi sanitare, care îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi a personalului medical de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Primăria Deva a sprijinit masiv pe cei care luptă în prima linie cu pandemia de Covid-19 şi va aloca şi în continuare fonduri importante pentru dotări şi echipamente atât pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, cât şi pentru Ambulanţa Judeţeană şi SMURD-Salvital. Dar orice ajutor în plus este binevenit în acest război care se află abia la început.
Dragi deveni, să arătăm că suntem o comunitate unită!
Prin solidaritate şi compasiune faţă de semenii noştri aflaţi în dificultate vom trece cu bine peste această perioadă dificilă!
Nicolae-Florin Oancea,
Primarul Municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Municipiul Vulcan are viceprimar nou

Noul viceprimar al municipiului Vulcan este Pompiliu Barbu. El a fost ales de Consiliul Local, după ce Cristian Merişanu a...

Primarul din Buceș și-a donat salariul pe o lună pentru Ambulanță. El propune reducerea cu 50% a salariilor bugetarilor din administrație pe perioada pandemiei

Magdalena Șerban În plină criză generată de pandemie, primarul comunei Buceș, Traian Achim, crede că se pot face cu mult...

Situația infecțiilor cu COVID-19 la nivel național și internațional

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată...

Închide