Sport

Deveni la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin

Clubul Sportiv Decebal Deva va fi reprezentat la cea de-a 27-a ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics, care se vor desfășura în această lună în Germania, la Berlin.

Pentru persoanele cu dizabilități
Karina Popa – brav sportiv, Paula Cojocaru – elevă ȋn clasa a XI-a la Colegiul Na­țional „Decebalˮ, par­te­neră uni­fi­cată şi Cristian Bauman – an­trenor, profesor la Co­legiul Na­țional „Decebalˮ vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Spe­cial Olympics, la în­trecerile de la disciplina tenis de masă. Del­e­ga­ția Româ­niei este for­mată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medici. Jo­cu­rile Mon­diale Special Olym­pics de la Berlin – cel mai mare eve­ni­ment mondial dedicat persoa­ne­lor cu diza­bi­lități intelectuale – este sărbătoarea incluziunii sociale prin SPORT – un prilej de a le demons­tra oamenilor din lumea întreagă că suntem uniți de aceleași valori, dincolo de abilitățile noastre: ambiție, per­se­verență, auto-de­pă­șire și spe­ran­ță.

Nadia Comăneci împreună cu echipa noastră
Ceremonia de deschidere va avea loc ȋn 17 iunie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 17 – 25 iunie a.c. La competiție vor participa peste 7.000 de sportivi din 190 de țări care vor con­cura la 26 de discipline spor­tive. Sunt implicați 20.000 de voluntari și sunt așteptați 300.000 de vizitatori. Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci – gimnasta de aur a Devei, declarată ambasador global Special Olympics, va însoți delegația României la ceremonia de defilare de pe sta­dionul Olympia din Berlin prilejuită de deschiderea acestor întreceri. Astfel, Karina Popa, Paula Cojocaru şi profe­sorul Cristian Bauman, sunt de acum adevărați ambasadori ai Devei, ai județului Hunedoara şi ai României, con­tinuând o lungă tradiție de suc­ces și de performanță sportivă.
Să le urăm cu toții mult succes la aceste între­ceri!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura