Deveanca Mihaela Chiss, medalie de bronz la europeanul de judo

17 septembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Judoka Mihaela Chiss (foto), legitimată la Centrul Naţional Feminin de Judo Deva şi SCM Deva a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Juniori, desfăşurat la Maribor (Slovenia). În aceeaşi competiţie, Lidia Marin a fost eliminată în primul tur.

A pierdut doar în semifinale
Însoţită de antrenorul Aurel Bîrcă, de la clubul SCM Deva, Mihaela Chiss a fost repartizată în grupa D a categoriei -44 kilograme. În primul meci, judoka deveancă a învins-o pe Anastasia Balaban (Ucraina) iar în a doua înfruntare a trecut de Fatime Beringer (Ungaria), calificându-se în semifinalele categoriei. În penultimul act, Mihaela Chiss a întâlnit-o pe belgianca Lois Petit, cea din urmă câştigând meciul şi calificându-se în finală. În lupta pentru medalia de bronz, sportiva de la SCM Deva a învins-o pe Marine Gilly (Franţa), asigurându-şi locul pe podium. Medalia de aur i-a revenit sportivei Justine Deleuil (Franţa), urmată de Lois Petit (Belgia), care a cucerit argintul. Pe lângă Mihaela Chiss, o medalie de bronz a cucerit şi Kristina Bulgakova (Rusia).
În cadrul aceleiaşi categorii a luat startul o altă sportivă de la CNF Judo Deva – SCM Deva, Lidia Marin. Repartizată în grupa B, aceasta a pierdut din primul tur, fiind învinsă de Viktoria Vasilchenko (Rusia).

Premize bune pentru Jocurile Olimpice din 2024
Performanţa Mihaelei Chiss l-a mulţumit pe antrenorul Mugurel Ciuşcă, acesta apreciind că reuşita sportivei sale se încadrează în planul Centrului Feminin de Judo. „Un rezultat care mă mulţumeşte şi care se încadrează în planul nostru. Sunt premize bune pentru Jocurile Olimpice din 2024, pentru care se pregătesc sportivele acestui centru. Atât Mihaela Chiss cât şi Lidia Marin sunt speranţele noastre pentru această competiţie, ambele au obţinut rezultate bune la cadeţi şi juniori, urmează să confirme la nivel de seniori”, a spus Ciuşcă. (Ovidiu Mănăstire)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Criza celor de la CNS Cetate Deva se adânceşte

CNS Cetate Deva a pierdut ineditul derbi judeţean cu ACS Şirineasa şi a ajuns la a treia partidă consecutivă pe...

Aplicaţia săptămânii: iTranslate Converse

Aplicaţia iTranslate Converse a fost creată pentru a efectua traduceri în timp real dintr-o limbă în cealaltă. Traducerile se fac...

Hunedoreanul Avram Iancu și-a încheiat cu succes aventura pe Dunăre!

   Polisportivul hunedorean Avram Iancu, bibliotecar în Petroşani, a terminat, sâmbătă după-amiază, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de...

Închide