Deva va găzdui expoziţia de benzi desenate ,,Eroii care au făcut istorie”

Locuitorii municipiului Deva vor avea prilejul să admire benzile desenate ale con­cursului naţional dedicat artiştilor, orga­ni­zat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Braşov, ediţia 2020.
La invitaţia Primăriei Municipiului Deva şi a Colegiului Naţional ,,Decebal” Deva, Asociaţia Forums şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov vor prezenta în municipiul reşedinţă de judeţ expoziţia outdoor de benzi desenate istorice ,,Eroii care au făcut istorie”. Lucrările artiştilor vor fi expuse în Piaţa Unirii din Deva, în perioada 8 – 24 februarie 2021. Expoziţia cuprinde 27 de benzi desenate originale, având în total 111 planşe realizate de către 26 de autori.
Expoziţia ,,Eroii care au făcut istorie” a fost prezentată până acum în Piaţa Sfatului din Braşov şi la Sibiu, pe Esplanada Sălii Thalia. Prezentarea acesteia la Deva face parte din seria evenimentelor prilejuite de împlinirea, în acest an, a 150 de ani de existenţă a Colegiului Naţional „Decebal” din municipiu.
Cei interesaţi pot admira benzile dese­nate a căror cronologie începe încă din preistorie, intrarea la expoziţie fiind liberă. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare