Deva se menţine pe harta competiţională a judo-ului

11 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04 x 1 judoCiprian Marinuţ

Programul competiţional pentru anul 2015, publicat săptămâna aceasta de Federaţia Română de Judo, menţine Deva pe harta judo-ului românesc şi internaţional, graţie potenţialului organizatoric demonstrat de SCM Deva şi a faptului că este oraşul de suflet al preşedintelui FRJ, deveanul Doru Sapta. Principalele competiţii ce urmează a fi găzduite de Sala Sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ în 2015 vor fi „Cupa Europei” la juniori U21 şi două finale ale Campionatului Naţional, la tineret U23.

Aşezare strategică şi valoare demonstrată
Nu  mai puţin de 51 de competiţii internaţionale şi naţionale figurează în agenda de concursuri şi stagii de pregătire/perfecţionare ale Federaţiei Române de Judo pe anul 2015. Cinci dintre acestea, dintre care patru foarte importante, vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Deva, întrucât oraşul cu cetate este plasat strategic în centrul ţării, iar clubul SCM Deva s-a dovedit un bun organizator la competiţiile găzduite în 2014.
De departe, cele mai importante evenimente de judo care vor avea loc la Deva în 2015 vor fi cele internaţionale, respectiv Cupa Europei la juniori U21 (sub 21 de ani) şi stagiul de pregătire internaţională al Uniunii Europene de Judo. Ambele vor avea loc în luna august şi vor constitui momente de referinţă în activitatea SCM Deva şi a Centrului Naţional de Judo de la Deva. „Cupa Europei” la juniori U21 va fi la a doua ediţie la Deva şi este programată în perioada 21-23 august, iar stagiul de pregătire internaţională al Uniunii Europene de Judo se va desfăşura în perioada 28-30 august.
Din punct de vedere cronologic, prima competiţie din municipiu va fi în luna ianuarie, în perioada 23-25, când este programată etapa zonală a Campionatelor Naţionale Individuale la juniori U18 (sub 18 ani), la masculin şi feminin. La Deva, vor concura sportivii din Ardeal, în vreme ce la Bucureşti şi Oneşti, vor concura judoka din afara arcului Carpatic.
Luna noiembrie 2015 programează în perioada 20-22 în Sala Sporturilor din Deva cele două finale ale Campionatului Naţional de la categoria U23. Este vorba de finala Campionatului Naţional pe echipe, la masculin şi feminin, şi finala Campionatului Naţional Individual Ne Waza.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria pune gambe reflectorizante în intersecţii

Întrebare: Primăria Deva a propus să instaleze, în cele mai aglomerate intersecţii din municipiu, gambe reflectorizante, pentru a-i ajuta pe...

Poliţiştii clujeni au prins un hunedorean care încerca să vândă un autoturism furat din Germania

  Un comunicat al IPJ Cluj precizează că miercuri, 10 decembrie, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de...

NEWS ALERT. Minerii din Valea Jiului protestează la Petroşani

La chemarea minerilor de la EM Lonea, care au început miercuri seara un protest spontan, plecând în marş spre Petroşani, acestora...

Închide