www.mesagerulhunedorean.ro

Deva Mall, vândut pentru aproape 4 milioane de euro

Ieri a avut loc o nouă licitație publică pentru vânzarea Deva Mall, fiind doi ofertanți de data aceasta. A fost o zi norocoasă, pentru că mall-ul de lângă Piața Centrală din Deva a fost vândut. Firma Farales SRL din Oradea a câștigat lici­tația, prețul de achiziție fiind de 13,3 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro. Prețul de pornire al licitației a fost de 11 milioane de lei.
Societatea care a administrat Deva Mall a intrat în insolvență în 2011. Pentru că planul de reor­ga­nizare nu a reușit, firma a intrat în faliment în anul 2020. Licitația de ieri a fost a doua încercare de vânzare.
„Deschiderea procedurii de insolvență împo­triva Dor Pluricomprest SRL a fost dispusă în 21.11.2011 în dosarul nr. 7372/97/2011, aflat pe rolul Tri­bu­nalului Hunedoara. Deși s-a încercat re­dre­sarea economică a societății, prin implemen­tarea unui plan de reorganizare, ce a prevăzut in­clusiv vân­zarea Deva Mall, acest lucru nu a fost posibil, iar în cele din urmă, la data de 29.10.2020, Tribunalul Hunedoara a dispus deschiderea pro­cedurii de fa­liment a societății”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Emil Gros (foto), asociat coordonator Expert Insolvență SPRL, lichidator judiciar al Dor Pluricomprest. Deva Mall a fost inaugurat în decembrie 2008, investiția fiind de 15 milioane de euro, conform celor declarate de proprietarii de atunci. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.